Πανελλήνιες 2021: Άνοδο των βάσεων δείχνουν τα βαθμολογικά στοιχεία των υποψηφίων [vid]

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για τις πανελλήνιες εξετάσεις και οι υποψήφιοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να δουν τα αποτελέσματα στο results.it.minedu.gov.gr. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των βαθμολογικών στοιχείων των υποψηφίων οι Βάσεις για την εισαγωγή στις Σχολές και τα ΑΕΙ αναμένεται να ανέβουν φέτος.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τα στατιστικά στοιχεία με τις επιδόσεις όλων των υποψηφίων σε πανελλαδικό επίπεδο την ερχόμενη εβδομάδα και πιθανώς τη Δευτέρα. Οι ελάχιστες βάσεις για την εισαγωγή σε Σχολές και ΑΕΙ διαμορφώνονται κάθε χρόνο βάσει των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων.

Έτσι, από σήμερα που οι υποψήφιοι έχουν τους βαθμούς τους και μπορούν να υπολογίσουν τα μόρια τους θα πρέπει να αναμένουν την ανακοίνωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) για τα τμήματα, από το υπουργείο Παιδείας.

Ακολούθως, ξεκινά η προετοιμασία για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.

Όσοι δεν καταφέρουν να εισαχθούν στα Πανεπιστήμια πρέπει να συμπληρώσουν και δεύτερο μηχανογραφικό δελτίο για να εισαχθούν σε σχολές των ΙΕΚ. Οι ημερομηνίες για την κατάθεση των μηχανογραφικών θα ορισθούν επίσης την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα βαθμολογικά στοιχεία οι υποψήφιοι δεν τα «πήγαν» όσο καλά ανέμεναν στα μαθήματα της Έκθεσης, της Χημείας και των αρχαίων Ελληνικών. Από την άλλη πλευρά, υψηλότερες βαθμολογίες σημειώθηκαν στην Οικονομία, την Ιστορία και την Πληροφορική εκτιμώντας ότι συνολική ανοδική τάση θα υπάρχει στις σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου.

Οι εκτιμήσεις της ΕΒΕ ανά επιστημονικό πεδίο

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο η ΕΒΕ αναμένεται ότι θα είναι κοντά στο 8, ενώ στο 2ο επιστημονικό πεδίο οι εκτιμήσεις μιλούν για βαθμολογία κοντά στο 9. Στο 3ο επιστημονικό πεδίο η ΕΒΕ ενδέχεται να κινηθεί μεταξύ 9 και 10 και στο 4ο επιστημονικό πεδίο, κοντά στο 8.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here