Μάλτα: Η πρώτη χώρα σε ΕΕ που απαγορεύει την εισόδο σε ανεμβολίαστους ταξιδιώτες


Από την ερχόμενη Τετάρτη 14 Ιουλίου η Μάλτα θα απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε όσους επισκέπτες δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της Covid-19, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα 9 Ιουλίου ο υπουργός Υγείας της χώρας Κρις Φερν.

«Θα είμαστε η πρώτη χώρα της ΕΕ που το κάνει αυτό, όμως χρειάζεται να προστατεύσουμε την κοινωνία μας», υπογράμμισε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο υπουργός διευκρίνισε επίσης ότι η Μάλτα θα αναγνωρίζει μόνο τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που εκδίδουν τα κράτη της ΕΕ και η Βρετανία. Το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό αφορά εκείνους που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, που έχουν βρεθεί θετικοί ή έχουν αναρρώσει από τον ιό. «Από την Τετάρτη θα αναγνωρίζουμε μόνο εκείνο το μέρος του πιστοποιητικού της ΕΕ που αφορά τους πλήρως εμβολιασμένους», τόνισε ο κ. Φερν.

Σημειώνεται ότι η απόφαση απαγόρευσης εισόδου σε ανεμβολίαστους ελήφθη έπειτα από σημαντικές αυξήσεις των κρουσμάτων στη χώρα. Ειδικότερα, την τρέχουσα εβδομάδα η Μάλτα βλέπει τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού να διπλασιάζονται καθημερινά.

Τι ίσχυε ως σήμερα

Μέχρι σήμερα στο μικρό νησί της Μεσογείου μπορούσαν να “μπουν” όλοι οι τουρίστες που ήταν πλήρως εμβολιασμένοι ή όσοι έφεραν αρνητικό PCR τεστ.

Εξαίρεση αποτελούσαν οι Βρετανοί πολίτες, στους οποίους επιτρεπόταν η είσοδος στη χώρα μόνον εάν ήταν πλήρως εμβολιασμένοι και αυτό εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα που κυριαρχεί ήδη σε ΗΒ.

Ποιοι εξαιρούνται από τον νέο κανονισμό που θα τεθεί σε ισχύ την ερχόμενη Τετάρτη

Από τον κανόνα θα εξαιρεθούν τα ανεμβολίαστα παιδιά ηλικίας μεταξύ 5-12 ετών.

Για τα ανήλικα μέχρι 15 ετών η χώρα έχει προβλέψει να επιτρέπεται η είσοδος εφόσον ωστόσο έχουν αρνητικό τεστ και συνοδεύονται από πλήρως εμβολιασμένους γονείς.

Σημειώνεται ότι το νησί της Μάλτας έχει εμβολιάσει μέχρι τώρα το 79% του ενήλικου πληθυσμού της, ενώ ο στόχος της Πολιτείας είναι να αυξήσει το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης στο 85%.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ