Λε Ντριάν: Οι Γάλλοι που θέλουν να ταξιδέψουν σε Ισπανία και Πορτογαλία πρέπει να εμβολιαστούν


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν δήλωσερ την Παρασκευή (9/7) πως οι Γάλλοι που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ισπανία και την Πορτογαλία θα πρέπει πρώτα να εμβολιαστούν, αποσαφηνίζοντας έκκληση της κυβέρνησης προς τους πολίτες να μην ταξιδέψουν στις δύο αυτές χώρες.

«Δεν υπάρχει προστατευτισμός του τουρισμού από τη Γαλλία, υπάρχει βούληση να διασφαλίσουμε τις υγειονομικές προδιαγραφές – ο τουρισμός είναι θεμελιώδους σημασίας για τις δύο χώρες μας», δήλωσε ο Λε Ντριάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μαδρίτη.

«Όλοι θέλουμε να πάμε διακοπές αλλά η προστασία της υγείας είναι θεμελιώδης και για τον λόγο αυτό πρέπει να εμβολιαστούμε», πρόσθεσε.

Είχε προηγηθεί την, Πέμπτη, σύσταση του υφυπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Κλεμάν Μπον προς τους Γάλλους να αποφύγουν να ταξιδέψουν στις δύο χώρες της Ιβηρικής χερσονήσου όπου ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται γρήγορα.

Οι παρατηρήσεις αυτές εξόργισαν την τουριστική βιομηχανία της Ισπανίας που υπολογίζει στη θερινή περίοδο για να ανακάμψει από τις καταστροφικές οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ