Κρίση στην Αϊτή: Η κυβέρνηση ζήτησε από τις ΗΠΑ να στείλουν στρατιώτες


Η κυβέρνηση της Αϊτής ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να στείλουν στρατό στη χώρα για να προστατεύσει κρίσιμες υποδομές, μετά τη δολοφονία του προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ, ανακοίνωσε απόψε ο υπουργός Ματιάς Πιερ, που είναι αρμόδιος για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Η Τζαλίνα Πόρτερ, μια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όταν ρωτήθηκε την Πέμπτη, απάντησε στους δημοσιογράφους ότι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ότι το Πορτ-ο-Πρενς υπέβαλε τέτοιο αίτημα.

Πάντως, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν στην Αϊτή, το συντομότερο δυνατόν, πράκτορες των ομοσπονδιακών υπηρεσιών ασφαλείας για να βοηθήσουν στις έρευνες για τη δολοφονία του προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Προτεραιότητα των ΗΠΑ παραμένει η ενίσχυση των αϊτινών υπηρεσιών επιβολής του νόμου, ανέφερε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Στην αποστολή στην Αϊτή θα μετέχουν πράκτορες του FBI και του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS). Επίσης, η Ουάσινγκτον θα στείλει στην Αϊτή και εμβόλια για την Covid-19, την επόμενη εβδομάδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ