Πανελλήνιες 2021: Έτσι θα υπολογίσετε τα μόρια εισαγωγής ανά Επιστημονικό Πεδίο


Πανελλήνιες 2021 – Όλες οι ειδήσεις: Αναρτήθηκαν την Παρασκευής οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις – Πώς θα δείτε τα αποτελέσματα – Ο υπολογισμός των μορίων

Τέλος μπήκε λίγο πριν τις 13:00 το μεσημέρι της Παρασκευής στην αγωνία των περισσότερων από 100.000 υποψηφίων στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις.

Οι βαθμολογίες είναι πλέον διαθέσιμες και στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας https://results.it.minedu.gov.gr ενώ για πρώτη φορά φέτος οι υποψήφιοι ενημερώθηκαν και μέσω SMS για τη βαθμολογία τους.

Οι υποψήφιοι μπορούν να μπουν στον ιστότοπο των φροντιστηρίων “Νέο Φροντιστήριο” και να κάνουν αμέσως τον υπολογισμό μορίων, γρήγορα και εύκολα.

Υπολογίστε ΕΔΩ τα μόρια

Να σημειωθεί ότι ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων γίνεται με το άθροισμα των γραπτών βαθμών στην 20άβαθμη κλίμακα με προσέγγιση δεκάτου των τεσσάρων πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων, τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού, όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, πολλαπλασιάζεται επί δύο (2).

Στο γινόμενο αυτό προστίθενται τα γινόμενα των γραπτών βαθμών των δύο μαθημάτων με τους αντίστοιχους συντελεστές βαρύτητας, τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο και το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται με το εκατό (100).

Ακολουθούν οι συντελεστές για κάθε πεδίο:

1ο Επιστημονικό Πεδίο

Αρχαία Ελληνικά Προσανατολισμού με συντελεστή ένα κόμμα τρία (1,3)

Ιστορία Προσανατολισμού με συντελεστή μηδέν κόμμα επτά (0,7)

2ο Επιστημονικό Πεδίο

Μαθηματικά Προσανατολισμού με συντελεστή ένα κόμμα τρία (1,3)

Φυσική Προσανατολισμού με συντελεστή μηδέν κόμμα επτά (0,7)

3ο Επιστημονικό Πεδίο

Βιολογία Προσανατολισμού με συντελεστή ένα κόμμα τρία (1,3)

Χημεία Προσανατολισμού με συντελεστή μηδέν κόμμα επτά (0,7)

4ο Επιστημονικό Πεδίο

Μαθηματικά Προσανατολισμού με συντελεστή ένα κόμμα τρία (1,3)

Οικονομία Προσανατολισμού με συντελεστή μηδέν κόμμα επτά (0,7)

Συνολικά από τις φετινές πανελλαδικές θα περάσουν στην τριβοβάθμια εκπαίδευση 77.415 μαθητές.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταστάσεις που αναρτήθηκαν στα Λύκεια περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας «φέτος για πρώτη φορά οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον το έχουν ήδη αιτηθεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr.»

Όσον αφορά τα αποτελέσματα στα ειδικά μαθήματα πανελλαδικών εξετάσεων 2021, καθώς και για την έναρξη συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Ειδικά για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού οι υποψήφιοι που δεν έχουν αποκτήσει κωδικό ασφαλείας (password) για το Μηχανογραφικό Δελτίο, θα μπορούν να ζητήσουν να τους αποδοθεί στα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ που άνοιξαν τις πύλες τους για τις βαθμολογίες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ