ΗΠΑ Μπάιντεν: «Σχεδόν όλα», νοσηλείες COVID-19, θάνατοι μεταξύ μη εμβολιασμένων, λέει ο Λευκός Οίκος

ΗΠΑ Μπάιντεν: Η παραλλαγή Delta COVID-19 είναι πλέον κυρίαρχη στις ΗΠΑ Δρ Tom Frieden: Οι εμβολιασμοί παρέχουν «πολύ υψηλότερα» επίπεδα αντισωμάτων από τη φυσική ανοσία. Ο Δρ Tom Frieden, πρώην διευθυντής του CDC, τονίζει τη σημασία του εμβολιασμού για να παραμείνει κάποιος ασφαλής έναντι των στελεχών COVID. Σχεδόν όλες οι νοσηλείες και οι θάνατοι που σχετίζονται με την COVID-19 στις ΗΠΑ συμβαίνουν μεταξύ μη εμβολιασμένων ανθρώπων, δήλωσε ο Jeff Zients, ο συντονιστής απόκρισης COVID-19 του Λευκού Οίκου, την Πέμπτη, προειδοποιώντας ότι πιθανότατα θα συνεχίσει να αυξάνεται σε κρούσματα σε περιοχές με χαμηλούς εμβολιαστικούς ρυθμούς καθώς εξαπλώνεται η παραλλαγή Delta.

Από αυτήν την εβδομάδα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) προβλέπουν ότι η παραλλαγή Delta είναι το κυρίαρχο στέλεχος COVID-19 στις ΗΠΑ, με τον διευθυντή του οργανισμού να σημειώνει την ταχεία εξάπλωσή του και την αύξηση του εθνικού μέσου όρου των 7 ημερών σε αριθμό κρουσμάτων.

Αυτήν την εβδομάδα, οι ΗΠΑ σημείωσαν αύξηση 11% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μέσο όρο των 7 ημερών σε νέα κρούσματα και περίπου 7% αύξηση στις νοσηλείες.

Σημείωσε ιδιαίτερη ανησυχία για περιοχές της χώρας όπου η παραλλαγή Δέλτα αντιπροσωπεύει σχεδόν το 80% των κρουσμάτων, όπως σε τμήματα της μεσοδυτικής και άνω ορεινής περιοχής.

“Αν και περιμέναμε ότι η παραλλαγή Delta θα γίνει το κυρίαρχο στέλεχος στις ΗΠΑ, αυτή η ταχεία άνοδος είναι ανησυχητική”, είπε.

“Γνωρίζουμε ότι η παραλλαγή  Delta έχει αυξήσει τη δυνατότητα μετάδοσης και αυτή τη στιγμή αυξάνεται στις τσέπες της χώρας με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού. Γνωρίζουμε επίσης ότι τα εξουσιοδοτημένα εμβόλιά μας αποτρέπουν σοβαρές ασθένειες, νοσηλεία και θάνατο από την παραλλαγή Delta και αυτά τα αποτελέσματα δεν έχουν επιτηρηθεί ακριβώς εδώ στις ΗΠΑ, αλλά και σε άλλες χώρες. ”

Ο Δρ Anthony Fauci, ο οποίος ήταν επίσης σε κλήση, ανέφερε αρκετές μελέτες “πραγματικού κόσμου” που διεξήχθησαν εκτός των Η.Π.Α., οι οποίες έδειξαν υψηλή αποτελεσματικότητα στα εμβόλια mRNA και πρόσθετα δεδομένα σχετικά με το εμβόλιο Johnson & Johnson COVID-19.

“Στο μόνο συμπέρασμα που μπορεί εύλογα να καταλήξουμε από το να κοιτάξω αυτό που σας έχω πει τα τελευταία λεπτά, είναι να εμβολιαστείτε”, είπε. “Θα σας προστατεύσει από την αύξηση της παραλλαγής Delta.”

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here