Μελέτη Κορωνοϊός: Άνοδος στις νοσηλείες που σχετίζονται με τη διατροφική διαταραχή σε εφήβους εν μέσω πανδημίας


Μελέτη Κορωνοϊός: Αρκετές μελέτες έχουν συνδέσει την επιδείνωση της ψυχικής υγείας στους εφήβους με την πανδημία. Περιήγηση σε θέματα ψυχικής υγείας στα παιδιά εν μέσω της πανδημίας. Ο ψυχοθεραπευτής Dr. Robi Ludwig μοιράζεται συμβουλές για εφήβους που αγωνίζονται με την κατάθλιψη στο «The Story».  Οι γιατροί που ανέφεραν σχεδόν διπλασιασμό του αριθμού εισαγωγής στο νοσοκομείο για εφήβους με διατροφικές διαταραχές προειδοποιούν ότι μπορεί να είναι η κορυφή του παγόβουνου, καθώς τα δεδομένα αντικατοπτρίζουν μόνο εκείνους με σοβαρές περιπτώσεις. Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε σε μια προ-δημοσίευση της Παιδιατρικής, είδε 125 νοσηλείες μεταξύ ασθενών ηλικίας 10-23 ετών στο Michigan Medicine κατά τους πρώτους 12 μήνες της πανδημίας. Κατά μέσο όρο, το νοσοκομείο βλέπει περίπου 56 τον χρόνο.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι εισαγωγές αυξήθηκαν κάθε μήνα με τις περισσότερες καταγραφές μεταξύ εννέα και 12 μηνών στην πανδημία.

“Αυτά τα ευρήματα υπογραμμίζουν πόσο βαθιά έχει επηρεάσει η πανδημία τους νέους, οι οποίοι βίωσαν το σχολικό κλείσιμο, ακύρωσαν εξωσχολικές δραστηριότητες και υπέστησαν κοινωνική απομόνωση”, είπε η Alana Otto, MD, MPH, ιατρός εφήβων ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Michigan Health CS Mott Children Hospital, και επικεφαλής συγγραφέας.

“Για εφήβους με διατροφικές διαταραχές και εκείνους που διατρέχουν κίνδυνο για διατροφικές διαταραχές, αυτές οι σημαντικές διαταραχές μπορεί να έχουν επιδείνωση ή να προκαλέσουν συμπτώματα.”

Ο Otto, ο οποίος προειδοποίησε επίσης για τα δεδομένα “δεν συλλαμβάνει ολόκληρη την εικόνα” και “θα μπορούσε να είναι πραγματικά συντηρητικές οι εκτιμήσεις”, πρόσθεσε ότι η αίσθηση της απώλειας ελέγχου θα μπορούσε επίσης να διαδραμάτισε ρόλο.

“Για πολλούς εφήβους, όταν όλοι αισθάνονται εκτός ελέγχου, το μόνο πράγμα που μπορούν να ελέγξουν είναι η διατροφή τους”, είπε.

Ένας άλλος παράγοντας θα μπορούσε να ήταν η καθυστερημένη φροντίδα για ασθενείς που βιώνουν ασθένειες που δεν είναι COVID-19, καθώς πολλές υπηρεσίες υγείας ήταν περιορισμένες κατά τη διάρκεια του κλειδώματος.

Αρκετές μελέτες έχουν συνδέσει την επιδείνωση της ψυχικής υγείας των εφήβων με την πανδημία, με ορισμένα νοσοκομεία να αναφέρουν αύξηση των προσπαθειών αυτοκτονίας εφήβων και άλλων κρίσεων υγείας.

Η αύξηση της ζήτησης για ψυχιατρικές υπηρεσίες βλέπει κάποιους άνευ προηγουμένου χρόνους αναμονής, συμβάλλοντας περαιτέρω στην κρίση.

“Αν και τα ευρήματά μας αντικατοπτρίζουν την εμπειρία ενός μεμονωμένου ιδρύματος, συμβαδίζουν με τις αναδυόμενες αναφορές σχετικά με τη δυνατότητα της πανδημίας να έχει βαθιές αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική υγεία των εφήβων σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο Otto. Ο Otto είπε ότι τα ευρήματα δείχνουν ότι οι γιατροί πρέπει να γνωρίζουν τους πιθανούς κινδύνους για διατροφικές διαταραχές και να παρακολουθούν τους ασθενείς για σημεία και συμπτώματα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ