2 Αυγούστου 2021

Χυμός Τουρσί : Τα οφέλη του στον οργανισμό

Στην αρχή, η κατανάλωση χυμού τουρσί μπορεί να ακούγεται κάπως ακαθάριστη. Υπάρχουν όμως αρκετοί λόγοι για να το εξετάσουμε. Οι αθλητές πίνοντας αυτό το λαμπερό ποτό εδώ και χρόνια. Οι ειδικοί δεν ήξεραν όλους τους λόγους για τους οποίους το χυμό τουρσί ήταν καλό για κατανάλωση μετά την άσκηση. Ήξεραν απλώς ότι φαινόταν να βοηθά στην ανακούφιση των κράμπες.

Είχαν δίκιο. Φαίνεται να βοηθά στις μυϊκές κράμπες , καθώς και περισσότερα. Ακολουθεί μια ματιά σε 10 υγιή οφέλη από την κατανάλωση χυμού τουρσί.

Καταπραΰνει τις μυϊκές κράμπες
  • Απαιτείται περίπου 1/3 φλιτζάνι χυμό τουρσί για να έχει αυτό το αποτέλεσμα. Ο χυμός τουρσί ανακουφίζει τις κράμπες περισσότερο από το να πίνετε την ίδια ποσότητα νερού. Επίσης βοήθησε περισσότερο από το να μην πίνεις καθόλου.
  • Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή το ξίδι σε χυμό τουρσί μπορεί να βοηθήσει στην ταχεία ανακούφιση από τον πόνο. Το ξίδι μπορεί να βοηθήσει να σταματήσει τα νευρικά σήματα που κάνουν τους κουρασμένους μύες να κρατούν.
 Σας βοηθά να παραμείνετε ενυδατωμένοι
  • Για τους περισσότερους ανθρώπους, το πόσιμο νερό για ενυδάτωση μετά από μια προπόνηση είναι μια χαρά. Το νερό είναι ίσως το μόνο που χρειάζεστε εάν ασκείστε μετρίως ή για μια ώρα ή λιγότερο.
  • Αλλά είναι μια διαφορετική ιστορία αν ασκείστε σκληρά, ασκείστε περισσότερο από μία ώρα κάθε φορά ή ασκείστε σε ζεστά κλίματα.
  • Το να πίνετε κάτι με νάτριο και κάλιο μπορεί να σας βοηθήσει να ενυδατωθείτε γρηγορότερα. Το νάτριο είναι ένας ηλεκτρολύτης που χάνετε όταν ιδρώνετε. Το κάλιο είναι ένας άλλος ηλεκτρολύτης που χάνεται στον ιδρώτα.
  • Ο χυμός τουρσί περιέχει πολύ νάτριο. Έχει επίσης λίγο κάλιο. Μετά από μια ιδρωμένη ή μακρά περίοδο άσκησης, πίνοντας χυμό τουρσί μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να ανακάμψει στα κανονικά επίπεδα ηλεκτρολύτη του πιο γρήγορα.

 Είναι ένα βοήθημα αποκατάστασης χωρίς λιπαρά

  • Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, πιθανότατα δεν είστε πολύ ψυχολογικά για την κατανάλωση αθλητικών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες.
  • Είναι ακόμα ένα καλό σχέδιο για την αντικατάσταση των χαμένων ηλεκτρολυτών μετά την άσκηση σκληρά, για μεγάλο χρονικό διάστημα ή σε ζεστό καιρό. Επιπλέον, εάν οι μύες σας είναι κράμπες, πιθανότατα θα χρειαστείτε ανακούφιση όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
  • Χυμός τουρσί για τη διάσωση! Ο χυμός τουρσί δεν περιέχει λίπος, αλλά μπορεί να έχει μερικές θερμίδες. Μπορεί να έχει οπουδήποτε από μηδέν έως 100 θερμίδες ανά μερίδα 1 φλιτζανιού. Η ποσότητα θερμίδων εξαρτάται από το τι υπάρχει στο διάλυμα τουρσί.

Ακολουθεί βίντεο για τον χυμό από Τουρσί

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here