Το θηριώδες ρωσικό Beriev-200 στις πυρκαγιές σε Εύβοια και Βαρνάβα – Εντυπωσιακά βίντεο


Έλληνες και Ρώσοι μαζί, στην μάχη κατά των πυρκαγιών – Δείτε το τεράστιο Air Bus να χτυπά τις πυρκαγιές στην Ελλάδα

Μπορεί οι επίγειες δυνάμεις να είναι οι πρώτες και καθοριστικές στην επιχείρησης κατάσβεσης μιας πυρκαγιάς, όμως να εναέρια μέσα είναι αυτά που συμβάλουν καταλυτικά στον περιορισμό της πύρινης λαίλαπας.

Στην υπηρεσία της χώρας μας έχει τεθεί φέτος το θηριώδες ρωσικό κατασβεστικό αεροσκάφος Μπερίεφ 200, το οποίο εντυπωσιάζει με το μέγεθος και την ποσότητα νερού που ρίχνει στις εστίες.

Την άφιξη στην Ελλάδα του ρωσικού αμφίβιου πυροσβεστικού αεροσκάφους Μπερίεφ 200 και την επικείμενη συμμετοχή του σε επιχειρήσεις κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών είχε ανακοινώσει πριν μερικές ημέρες η ρωσική κρατική εταιρεία Rostec (Ρωσικές Τεχνολογίες).

Το σχετικό συμφωνητικό υπεγράφη στην Αθήνα μεταξύ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ρωσικής εταιρείας PAO Ilyushin, με τη συνδρομή του Γραφείου Αθηνών της Rostec, ενώ οι σχετικές διαπραγματεύσεις είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Μάρτιο μεταξύ του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Rostec, Βλαντίμιρ Αρτιακόφ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ήδη το Μπερίεφ 200επιχείρησε στην μεγάλη πυρκαγιά της Χίου, με τους κατοίκους να λένε χαρακτηριστικά πως όταν έριχνε το ρωσικό, αν και από πολύ μεγάλο ύψος, στην περιοχή σκοτείνιαζε και μετά έβρεχε για μισό λεπτό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ:

Το Μπερίεφ 200 επιχειρεί και σήμερα στις μεγάλες πυρκαγιές του Βαρνάβα Αττικής και στην Εύβοια.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ