Βίντεο από τη μεγάλη πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής


Σε επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και οι δυνάμεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Πολιτικής Προστασίας για τις σημερινές πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στη χώρα

Βίντεο από τη μάχη των εναέριων και επίγειων μέσων της στο πύρινο μέτωπο του Βαρνάβα Αττικής δημοσίευσε η Πυροσβεστική.

Στον Βαρνάβα η φωτιά ξεκίνησε σε δασική έκταση, λίγο μετά τις 11 το πρωί. Η επιχείρηση κατάσβεσης από την πυροσβεστική ήταν μεγάλη, με 68 πυροσβέστες, 16 οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρο τμήμα, το μηχανοκίνητο τμήμα, καθώς και πέντε ελικόπτερα, 7 αεροσκάφη, ενώ στην περιοχή επιχειρεί και το ρωσικό Beriev.

Λόγω της φωτιάς στον Βαρνάβα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μαραθώνα- Καπανδριτίου από το ύψος της οδού Αθηνών, στη Ρήγα Φεραίου (λεωφόρος Βαρνάβα) από την οδό Μιλτιάδη Μαντά στο ρεύμα προς Βαρνάβα, και στην οδό 25ης Μαρτίου και νήσου Σερίφου στο ρεύμα προς Βαρνάβα.

Δείτε το βίντεο:


Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης τόνισε ότι σήμερα έχουν ξεσπάσει μέχρι στιγμής 51 πυρκαγιές ενώ τόνισε ότι πρόκειται για άλλη μια δύσκολη ημέρα με ανέμους 6 και 7 μποφόρ και με ριπές να φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Αυτή τη στιγμή η εικόνα της πυρκαγιάς είναι εξαιρετικά βελτιωμένη, αντιμετωπίζονται διάσπαρτες εστίες εντός περιμέτρου και οι δυνάμεις παραμένουν ισχυρές. Την πυρκαγιά συντονίζει ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης με τον οποίο βρέθηκαν από το πρωί στο πεδίο και εκείνος παραμένει στο σημείο.

Σχετικά με την πυρκαγιά στην Ελευσίνα ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου στα τοπωνύμια Ρουπάκι, Πάτημα και Σοφό πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν από τις 10 και μισή το πρωί διάσπαρτες εστίες σε χαμηλή βλάστηση.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ