«Φυλάκισαν» και εξέδιδαν 19χρονη στην Ηλιούπολη: Τα 3 ερωτήματα της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση – σοκ


Για περίπλοκη υπόθεση που έχει «βάθος» κάνουν λόγο στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., που συνεχίζουν την έρευνα για τον 39χρονο αστυνομικό που κατηγορείται ότι «φυλάκισε» στο σπίτι του και εξέδιδε μία 19χρονη κοπέλα στην Ηλιούπολη

Αστυνομικές πηγές αφήνουν να εννοηθεί ότι η έρευνα δεν εξαντλήθηκε με τις δύο συλλήψεις που έλαβαν χώρα, δηλαδή με τη σύλληψη του αστυνομικού και τη σύλληψη του πατέρα της 19χρονης που κατηγορείται ότι βίαζε το παιδί του επί επτά χρόνια.

Στο μικροσκόπιο της Ελληνικής Αστυνομίας μπαίνει το παρελθόν του 39χρονου αστυνομικού, ο οποίος υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών. Ο 39χρονος είχε απασχολήσει τις υπηρεσίες του αρχηγείου της Αστυνομίας, λόγω της εμπλοκής του σε υπόθεση του 2019. Τότε φέρεται να είχε απειλήσει ιδιώτη, με τον οποίο είχε προσωπικές διαφορές, ότι θα του φυτέψει μία σφαίρα στο κεφάλι.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα θα κληθούν να απαντήσουν σε κρίσιμα ερωτήματα. Πρώτον, υπάρχουν συνεργοί του 39χρονου; Πηγές από την Εισαγγελία σημείωναν χθες Κυριακή ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος τρίτου προσώπου που φέρεται να λειτούργησε ως συνεργός του αστυνομικού.

Ερώτημα δεύτερο. Είχε αναρτηθεί αγγελία με τη φωτογραφία της 19χρονης σε «ροζ» ιστοσελίδα; Στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί από την έρευνα κάτι τέτοιο, τότε ενδεχομένως προκύψουν ενδείξεις που να παραπέμπουν σε οργανωμένο κύκλωμα.

Ερώτημα τρίτο. Γιατί είχε στην κατοχή του ο 39χρονος αστυνομικός δύο παράνομες αστυνομικές ταυτότητες;

Η μία ήταν δική του και είχε δηλώσει την απώλειά της στις αστυνομικές Αρχές και η δεύτερη ανήκει σε ιδιώτη και επίσης είχε δηλωθεί η απώλειά της στο Αστυνομικό Τμήμα. Ακόμα δεν έχει διαλευκανθεί τι θα έκανε με τις δύο αυτές ταυτότητες που βρέθηκαν στο διαμέρισμά του στην Ηλιούπολη.

«Η έρευνα έχει ακόμα δρόμο. Είναι μία υπόθεση περίπλοκη. Ακόμα δεν έχουν διαλευκανθεί όλες οι πτυχές της», αναφέρει χαρακτηριστικά αστυνομική πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Το χρονικό

Η 19χρονη «δραπέτευσε» το Σάββατο από το σπίτι όπου την κρατούσε με τη βία ο αστυνομικός στην Ηλιούπολη. Η Αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στο χώρο που τους υπέδειξε η τρομοκρατημένη κοπέλα και πέρασαν χειροπέδες σε πρώην αστυνομικό, ο οποίος τελούσε ήδη σε κατάσταση αργίας.

Οι αστυνομικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων πέρασαν χειροπέδες και στον πατέρα του θύματος, καθώς σύμφωνα με την καταγγελία της 19χρονης είχε πέσει θύμα βιασμού από εκείνον.

Όσον αφορά στον πρώην αστυνομικό, φέρεται να κρατούσε «φυλακισμένη» σε διαμέρισμα της Ηλιούπολης την 19χρονη, με σκοπό να την εκδίδει. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η άτυχη κοπέλα είχε βιώσει τη φρίκη και από τον ίδιο της τον πατέρα κατά το παρελθόν: «Ο έτερος συλληφθείς που τυγχάνει πατέρας της, από την ηλικία των 11 έως των 17 ετών, με διάφορες απειλές την εξανάγκαζε σε γενετήσιες πράξεις εντός της οικίας τους».

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία και στο αυτοκίνητο του αστυνομικού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: δελτίο υπηρεσιακής ταυτότητας του πρώην αστυνομικού, για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια από τον ίδιο, δελτίο αστυνομικής ταυτότητας έτερου ατόμου (πατέρα του θύματος), για το οποίο έχει δηλωθεί απώλεια, 3 συσκευές κινητές τηλεφωνίας και κάρτα SIM , 3 κάρτες μνήμης, φωτογραφική μηχανή, σκληρός δίσκος και φορητή συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB ).

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του ιδιώτη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα: αεροβόλο πιστόλι με τη γεμιστήρα του, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, μαχαίρι και συσκευή κινητής τηλεφωνίας. Παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση της παθούσας, ενώ μεταφέρθηκε και σε δημόσιο νοσοκομείο για εξέταση.

Η προανάκριση συνεχίζεται, υπό την εποπτεία του αρμόδιου Εισαγγελέα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ