10 ταινίες που ξεχωρίζουμε από το 74o Φεστιβάλ των Καννών


Το 74ο Φεστιβάλ των Καννών λαμβάνει χώρα από τις 6 έως τις 17 Ιουλίου παρουσιάζοντας πλήθος ταινιών.

Μετά από ένα χρόνο απουσίας εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, το Φεστιβάλ των Καννών είναι και πάλι εδώ συγκεντρώνοντας πάνω του όλα τα βλέμματα του κινηματογραφικού κόσμου.

Η 74η διοργάνωση ξεκίνησε στις 6 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 17 του μήνα, με πρόεδρο της φετινής επιτροπής τον γνωστό σκηνοθέτη Σπάικ Λι.

Από τις δεκάδες ταινίες που κάνουν την πρεμιέρα τους στις Κάννες (και τον κινηματογράφο γενικότερα), επιλέγουμε 10 που έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον μας λίγο περισσότερο.

Memoria

Ο Ταϊλανδός και βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, Απιτσατπόνγκ Βιρασετακούν σκηνοθετεί την Τίλντα Σουίντον η οποία υποδύεται μια καλλιεργήτρια ορχιδέων. Η γυναίκα επισκέπτεται την άρρωστη αδερφή της στη Μπογκοτά. Εκεί τα βραδιά ακούει δυνατούς θορύβους χωρίς να καταλαβαίνει από πού προέρχονται. (Διαγωνιστικό)

Bergman Island

Η Γαλλίδα Χάνσεν-Λαβ θα δει μια ταινία της για πρώτη φορά να διαγωνίζεται για τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες. Η υπόθεση τοποθετείται στο Φόρε, το νησί που έζησε ο Μπέργκμαν και γύρισε αρκετές ταινίες του. Εκεί θα βρεθεί ένα ζευγάρι σκηνοθετών που το επισκέπτεται για τη νέα του ταινία. Οι δυο τους καταλήγουν να χάσουν τις ισορροπίες τους και να δοκιμαστεί η σχέση τους. Στην ταινία συμπρωταγωνιστούν οι Μία Βασικόφσκα και Άντερς Ντάνιελσεν Λάι. (Διαγωνιστικό)

Annette

Με τη νέα ταινία του Λεός Καράξ, άνοιξε την αυλαία το 74ο Φεστιβάλ των Καννών. Με πωταγωνιστές τους Μαριόν Κοτιγιάρ και Άνταμ Ντράιβερ και τη μουσική των Sparks, η ταινία εστιάζει στο Χένρι και την Αν, ένα λαμπερό ζευγάρι που μόλις γεννιέται το πρώτο τους παιδί, η Ανέτ, βλέπουν τη ζωή τους να αναποδογυρίζει. (Διαγωνιστικό)

The Story of My Wife

Βασισμένη στο ομώνυμο και αγαπημένο της μυθιστόρημα της σκηνοθέτριας Ίλντικο Ενιέντι, η ταινία εποχής (1920s) και υψηλού προϋπολογισμού, πραγματεύεται την ιστορία ενός σκληραγωγημένου Δανού καπετάνιου που βάζει στοίχημα με τον φίλο του πως θα παντρευτεί την πρώτη γυναίκα που θα μπει στο μπαρ που βρίσκονται οι δυο τους! Και ξαφνικά μπαίνει μέσα η Λίζι… Πρωταγωνιστούν οι Λέα Σεϊντού και Λουί Γκαρέλ. (Διαγωνιστικό)

Drive My Car

Η ταινία του Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι βασίζεται στην ομότιτλη ιστορία από τον γνωστό Ιάπωνα συγγραφέα Χαρούκι Μουρακάμι. H ιστορία προέρχεται από το βιβλίο του συγγραφέα με τίτλο Men without Women, ενώ ο τίτλος από το διάσημο τραγούδι των Beatles. (Διαγωνιστικό)

Vortex

Ο Γκασπάρ Νοέ φέρνει την έβδομη ταινία του που κάνει πρεμιέρα σε φεστιβάλ των Καννών. Στο Vortex πρωταγωνιστούν ο Ντάριο Αρτζέντο και η Γαλλίδα ηθοποιός Φρανσουάζ Λεμπρούν οι οποίοι υποδύονται ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. (Πρεμιέρες)

Vortex
Vortex

Mothering Sunday

H νέα ταινία της Γαλλίδας Εύα Ισόν είναι δράμα εποχής με πρωταγωνιστές τους: Ολίβια Κόλμαν και Κόλιν Φερθ. Βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γκράχαμ Σουίφτ με την ιστορία να τοποθετείται γύρω στο 1924. (Πρεμιέρες)

Nitram

O Τζάστιν Κέρζελ απεικονίζει ένα από τα πιο φρικτά κεφάλαια της νεότερης αυστραλιανής ιστορίας. Η ταινία μάς μεταφέρει στο 1996 τότε που συνέβη η μαζική δολοφονία 35 ανθρώπων από έναν οπλισμένο άντρα στο Πορτ Άρθουρ της Τασμανίας. Πρωταγωνιστούν οι: Κέιλεμπ Λάντρι Τζόουνς, Τζούντι Ντείβις, Άντονι ΛαΠάλια και Έσι Ντέιβις. (Διαγωνιστικό)

Titane

Η Γαλλίδα Ζουλιά Ντικουρνό επιστρέφει έπειτα από το φιλμ του 2016 με τίτλο Raw, το οποίο αποτέλεσε επιτυχημένο ντεμπούτο της. Η ταινία αναμένεται να σοκάρει, ενώ όπως διαβάζουμε στην επίσημη σύνοψη: «Τιτάνιο: Ένα μέταλλο που είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στη ζέστη και οξείδωση, με υψηλής ελαστικότητας και ανθεκτικότητας κράμα, που συχνά χρησιμοποιείται στην ιατρική προσθετική, χάρις στην υψηλή του βιοσυμβατότητα». (Διαγωνιστικό)

Three Floors

O Ιταλός σκηνοθέτης Νάνι Μορέτι μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το βιβλίο του Ισραηλινού συγγραφέα Εσκόλ Νέβο. Το φιλμ περιγράφει τις ζωες τριών οικογενειών που ζουν σε τρεις διαφορετικούς ορόφους της ίδιας πολυκατοικίας στη Ρώμη. Στην ταινία συμμετέχει και ο ίδιος ο σκηνοθέτης. Μαζί του οι Ρικάρντο Σκαρμάτσιο, Άλμπα Ρορβάχερ, Νικολέτα Μπούι. (Διαγωνιστικό)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ