Καινοτόμο πρόγραμμα αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας από την Ολυμπιακή Ζυθοποιία και την Absolicon


Στο πλαίσιο της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης «Μαζί προς το ΜΗΔΕΝ» και της επίτευξης μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2030

Στο πλαίσιο της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης «Μαζί προς το ΜΗΔΕΝ» και με στόχο την εκμηδένιση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία προχωρά στην υλοποίηση ενός πιλοτικού προγράμματος αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας, για την κάλυψη ενεργειακών αναγκών της παραγωγής στο εργοστάσιο της Σίνδου, σε συνεργασία με τη σουηδική εταιρεία Absolicon.

Το πρόγραμμα προβλέπει την εγκατάσταση ενός συστήματος ηλιακών συλλεκτών στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας στη Σίνδο, η οποία μέσω συμφωνίας αγοράς θα τροφοδοτεί τη μονάδα παραγωγής με θερμική ενέργεια, προερχόμενη εξ ολοκλήρου από ηλιακή ενέργεια, για ανάγκες που αφορούν στην παραγωγική διαδικασία. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αναμένεται να αποτελέσει παράδειγμα στον κλάδο της ζυθοποιίας για τη σταδιακή απαλλαγή και μείωση της εξάρτησης από τα συμβατικά ορυκτά καύσιμα, αξιοποιώντας ολοένα και περισσότερες μορφές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ένας από τους βασικούς στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που έχει θέσει η Ολυμπιακή Ζυθοποιία και ο όμιλος Carlsberg αφορά στην επίτευξη μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά την παραγωγική διαδικασία, έως το 2030. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία επενδύει στον συνεχή εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, του τεχνολογικού εξοπλισμού και των διαδικασιών σε όλο το φάσμα λειτουργίας της, ενώ υιοθετεί και επεκτείνει τη χρήση «πράσινων» πρακτικών για τη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας και την περαιτέρω αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως είναι η ηλιακή.

Η Κατερίνα Τσίντσιφα, ISC Lead της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, με αφορμή την έναρξη του προγράμματος, σημείωσε: «Ως υπεύθυνη εταιρεία, έχουμε δεσμευτεί για τον μηδενισμό του αποτυπώματος άνθρακα της παραγωγής τα επόμενα χρόνια. Η συνεργασία μας με την Absolicon αποτελεί σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και εκτιμούμε πως θα αποτελέσει πρότυπο για την απαλλαγή του κλάδου της ζυθοποιίας από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα».

Ο Joakim Byström, Διευθύνων Σύμβουλος της Absolicon Solar Collector AB, δήλωσε σχετικά: «Η στρατηγική μας στην Absolicon περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας παγκόσμιας αγοράς βιομηχανικής ηλιακής ενέργειας, σε συνεργασία με εταιρείες που μοιράζονται το όραμά μας για ένα πιο πράσινο μέλλον. Είμαστε εντυπωσιασμένοι από τη φιλόδοξη στρατηγική και τα μέχρι στιγμής επιτεύγματα της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας και του ομίλου Carlsberg ως προς την προστασία του περιβάλλοντος και ανυπομονούμε για την υλοποίηση αυτού του πρώτου κοινού προγράμματος».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ