«Καμπανάκι» Ζέρβα για Θεσσαλονίκη: Tα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν κατά 250% σε μια εβδομάδα


O δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για επανάκαμψη του ιού.

Για αύξηση των ενεργών κρουσμάτων κορονοϊού στο Δήμο Θεσσαλονίκης κατά 250% μέσα σε μια εβδομάδα έκανε λόγο ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας κατά την ενημέρωση που έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη.

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι «από 113 ενεργά κρούσματα που καταγράφηκαν την προηγούμενη Δευτέρα η σημερινή εικόνα είναι 324» και έκανε λόγο για επανάκαμψη του ιού. Σχολίασε, άλλωστε, ότι «στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης ο εμβολιασμός πηγαίνει καλά, και αυτή τη στιγμή οι εμβολιασμοί είναι 966.812, και από αυτούς περίπου 530.000 είναι με μία δόση και 450.000 είναι ολοκληρωμένοι». Απηύθυνε, παράλληλα, έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, να φορούν μάσκα και να λαμβάνουν προφυλάξεις, ενώ γνωστοποίησε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνονται rapid test, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, από τις 9 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα στα ΚΑΠΗ Τριανδρίας, Χαριλάου, Τούμπας και ‘Ανω Πόλης, καθώς και στη ΔΕΘ.

Σε άλλο σημείο της ενημέρωσης του συμβουλίου, σημείωσε, ότι «το πόρισμα της ενιαίας αρχής διαφάνειας που ο δήμος κάλεσε για να φωτίσει κάποιες καταγγελίες που έγιναν περί δήθεν παράτυπους εμβολιασμούς αντιδημάρχων αναφέρει πως όλα έγιναν με τον σωστό νόμιμο και απολύτως καθαρό τρόπο».

Για τις εργασίες του Μετρό, ο δήμαρχος επισήμανε ότι «η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έκλεισε έναν κύκλο 7 χαμένων ετών» και τόνισε την ανάγκη «από αυτές τις μέρες που ξεκινάνε οι εργασίες στον πολύπαθο σταθμό της Βενιζέλου ο ρυθμός να είναι ταχύς και να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα για τα οποία οι υπεύθυνοι έχουν δεσμευτεί». Εξάλλου, αναφέρθηκε στην αξιοποίηση και ανάδειξη και άλλων αρχαιοτήτων και σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «ολοκληρώνεται η αρχιτεκτονική μελέτη για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων στην πλατεία Διοικητηρίου», ενώ είναι σημαντικό να αναδειχτούν σημεία που γειτνιάζουν με σταθμούς του Μετρό, όπως το αρχαιολογικό σκάμμα της Αγίας Σοφίας, το κτίριο του Αλκαζάρ και ο τερματικός σταθμός της Νέας Ελβετίας.

Επίσης, σημείωσε, ότι γίνεται προσπάθεια να βγαίνουν οι λαμαρίνες στα σημεία όπου οι εργασίες ολοκληρώνονται, γνωστοποίησε ότι στην πλατεία Ελευθερίας ολοκληρώθηκε η αρχαιολογική ανασκαφή και σύντομα θα βγει το πόρισμα της αρχαιολογικής υπηρεσίας και ανέφερε ότι επιλέχθηκε η βέλτιστη μελέτη για την ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλους.

Κατά την τοποθέτηση των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ο Βασίλης Γάκης τάχθηκε υπέρ της ανάληψης επικοινωνιακής πρωτοβουλίας από την Δημοτική Τηλεόραση για την προβολή του μηνύματος της ανάγκης των εμβολιασμών, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα των λεωφορείων που προμηθεύτηκε ο Δήμος από τη Λειψία λέγοντας: «τα λεωφορεία που αγοράσαμε από το υστέρημα του Θεσσαλονικιού δεν κυκλοφορούν».

Ο Γιώργος Ορφανός σχολίασε ότι τα λεωφορεία δεν κυκλοφορούσαν επειδή δεν είχαν κλιματισμό για συνθήκες Θεσσαλονίκης και έκανε λόγο για κενό στην αγορά. Η Κατερίνα Νοτοπούλου, σημείωσε, ότι έγινε αγορά μεταχειρισμένων λεωφορείων που σε άλλες χώρες έχουν αποσυρθεί και σε βάθος χρόνου το κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο από τους διαγωνισμούς για νέα λεωφορεία. Στο θέμα αναφέρθηκαν ακόμη ο Σπύρος Βούγιας και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος. Απαντώντας ο δήμαρχος έκανε λόγο για «απίστευτη σπέκουλα» για το θέμα και σημείωσε ότι η διαδικασία αναλύθηκε με κάθε λεπτομέρεια και το τίμημα ήταν απολύτως σαφές.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συμμετείχε και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Οικολογία Αλληλεγγύη» Μιχάλης Τρεμόπουλος, για πρώτη φορά μετά την περιπέτεια υγείας που είχε λόγω του κορονοϊού. Ο κ. Τρεμόπουλος δέχτηκε τις ευχές των δημοτικών συμβούλων για γρήγορη ανάρρωση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ