Πανελλήνιες 2021: Ανακοινώθηκαν τα στατιστικά βαθμολογιών


Λίγο μετά το μεσημέρι σήμερα (12/07) ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας τα στατιστικά των πανελλήνιων εξετάσεων. Σημειώνεται ότι οι βαθμολογίες των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ είχαν ανακοινωθεί ήδη από την περασμένη Παρασκευή, ενώ πλέον βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τη διαμόρφωση των βάσεων.

Τα στατιστικά των βαθμολογικών δεδομένων των υποψηφίων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων δίνουν την πρώτη εικόνα και εκτιμήσεις για το πώς θα κινηθούν οι βάσεις το 2021 στα επιμέρους πεδία. Η ανάρτησή τους βοηθά τους υποψηφίους να υποψηφίους να συμπληρώνουν το μηχανογραφικό τους.

Σημειώνεται ότι οι βαθμολογίες για τα ειδικά μαθήματα αναμένονται την Παρασκευή 16 Ιουλίου.

Δείτε τα στατιστικά των φετινών πανελλήνιων εξετάσεων εδώ.

Εκτιμήσεις για τη διαμόρφωση των βάσεων

Σε συνέντευξή του στο iefimerida, ο μαθηματικός – σύμβουλος σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης δήλωσε πως φέτος δεν θα υπάρχουν σχολές με βάση μικρότερη από 8.000 μόρια. «Αναμένουμε η γενική τάση των βάσεων να είναι ανοδική. Τα πιο εύκολα θέματα αυτή τη συνέπεια έχουν. Στο 1ο και στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο δεν θα υπάρχουν τμήματα με βάση χαμηλότερη από περίπου 9.000 μόρια. Στο άλλο άκρο των βάσεων, στις υψηλόβαθμες σχολές, αναμένουμε την άνοδο των βάσεων στις Ιατρικές Σχολές, καθώς το 2020 είχαμε ιστορικό χαμηλό όλων των ετών στις βάσεις των Ιατρικών Σχολών» είπε ο Στράτος Στρατηγάκης.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ