Κορωνοϊός εστίαση : Δείτε όλα όσα θα ισχύσουν

Η μετάλλαξη δέλτα χτύπησε την χώρα μας εν μέσω καλοκαιριού, με αποτέλεσμα να μπει στον πάγο το σχέδιο της κυβέρνησης που ήθελε και τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους να μπορούν να βρίσκονται και στους ανοικτούς αλλά και στους κλειστούς χώρους της εστίασης.

Το θετικό είναι ότι η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων δεν γίνεται αφορμή για να μπει πάλι λουκέτο στους χώρους εστίασης, αλλά ότι απλά θα λειτουργήσει εσωτερικά μόνο με εμβολιασμένα άτομα. Παρακάτω σας αναρτούμε όλα όσα θα ισχύσουν από την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021.

Τι θα ισχύσει για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

  • Οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να κάθονται και σε εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους χωρίς να φοράνε μάσκα.
  • Όλη την διάρκεια του καλοκαιριού στους χώρους ψυχαγωγίας θα επιτρέπονται μόνο καθιστοί πελάτες. Με αυτό τον τρόπο θα μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού.
  • Όλοι οι κλειστοί χώροι ,μέχρι και τέλος Αυγούστου (Θέατρα, μπαρ, σινεμά, κέντρα, διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο για εμβολιασμένους πολίτες. Σε αυτούς τους χώρους θα μπορεί να λειτουργεί και η ψηφιακή εφαρμογή που θα πιστοποιεί αν οι πολίτες έχουν εμβολιαστεί.
  • Οι έλεγχοι θα είναι πολύ αυστηροί και όλα τα μαγαζιά θα έχουν την δυνατότητα να θέσουν πολλά περισσότερα τραπεζοκαθίσματα.
  • Τα προαναφερθέντα μέτρα θα εξειδικευθούν σήμερα Τρίτη, στις 12:30, από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Αναμονή παρουσίασης ειδικού APP

  • Αναμένεται εξάλλου να παρουσιαστεί το ειδικό app με το οποίο θα γίνεται η αναγνώριση της γνησιότητας των πιστοποιητικών των εμβολιασμένων από τους καταστηματάρχες της εστίασης.

Ακολουθεί βίντεο για τα μέτρα

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ