Εμβολιασμοί ΠΟΥ: Προειδοποιεί για την προσέγγιση «συνδυασμός και αντιστοίχιση» του εμβολίου COVID-19


Εμβολιασμοί ΠΟΥ: Η προειδοποίηση από τον Δρα Soumya Swaminathan, επικεφαλής επιστήμονα του ΠΟΥ, έρχεται εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα πίσω από την προσέγγιση. Ένας κορυφαίος επιστήμονας της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας προειδοποίησε τη Δευτέρα να μην αναμιχθούν και να ταιριάξουν τα εμβόλια COVID-19 εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα.

Τα μεικτά σχήματα εμβολίων αναφέρονται σε εμβολιασμούς από διαφορετικούς κατασκευαστές, όπως ένα εμβόλιο Pfizer που ακολουθείται από το εμβόλιο AstraZeneca ή το αντίστροφο. «Είναι λίγο επικίνδυνη τάση εδώ», δήλωσε ο Δρ Soumya Swaminathan, επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ, κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης. “Βρισκόμαστε σε μια ζώνη χωρίς δεδομένα, χωρίς στοιχεία όσον αφορά τη μίξη και την αντιστοίχιση.”

Είπε ότι οι μελέτες βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά ανέφεραν πρώιμα ευρήματα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στο οποίο οι ερευνητές βρήκαν ένα μικτό πρόγραμμα εμβολιασμού του συνεργαζόμενου AstraZeneca jab της Οξφόρδης, ακολουθούμενο από ένα εμβόλιο Pfizer το οποίο “προκάλεσε υψηλότερα αντισώματα και αποκρίσεις Τ-κυττάρων” από την αντίστροφη σειρά, ανά ελευθέρωση.

Ωστόσο, η «υψηλότερη απόκριση αντισωμάτων παρατηρήθηκε μετά από το πρόγραμμα Pfizer-BioNTech δύο δόσεων και την υψηλότερη απόκριση Τ κυττάρων από την Oxford-AstraZeneca ακολουθούμενη από το Pfizer-BioNTech», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ένας ερευνητής δοκιμής που συμμετείχε στη μελέτη AstraZeneca-Pfizer, ο Matthew Snape, αναπληρωτής καθηγητής παιδιατρικής και εμβολιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σημείωσε τη στιγμή της έκδοσης προτύπων ότι τα σχήματα εμβολιασμού και αντιστοίχισης μπορεί να επιτρέψουν μεγαλύτερη ευελιξία στην παγκόσμια διάθεση. Παρ ‘όλα αυτά, ο Swaminathan προειδοποίησε για «χαοτική κατάσταση σε χώρες εάν οι πολίτες αρχίσουν να αποφασίζουν πότε και ποιος θα πρέπει να λαμβάνει μια δεύτερη ή μια τρίτη ή μια τέταρτη δόση».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ