Πανδημία Μαλαισία: Κλείνει κέντρο εμβολιασμού COVID-19 μετά τη μόλυνση 204 ατόμων


Πανδημία Μαλαισία: Η Μαλαισία έκλεισε ένα κέντρο μαζικού εμβολιασμού στην πλέον πληγείσα κατάσταση την Τρίτη μετά από περισσότερα από 200 ιατρικά στελέχη και εθελοντές που έδειξαν θετικά τον κορωνοϊό. Το κλείσιμο ήταν το πρώτο σε κέντρο εμβολιασμού και ήρθε καθώς οι νέες επιβεβαιωμένες λοιμώξεις της χώρας έσπασαν πέντε στοιχεία την Τρίτη, σημειώνοντας ρεκόρ 11.079.

Ο υπουργός Επιστημών Khairy Jamaluddin τόνισε ότι η ταχεία κυβερνητική δράση περιείχε το σύμπλεγμα στο συνεδριακό κέντρο Ideal στο κεντρικό κράτος του Selangor.

Ο Khairy, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το εθνικό πρόγραμμα ανοσοποίησης, είπε ότι διέταξε τεστ κορωνοϊού και των 453 εργαζομένων στο κέντρο, αφού επιβεβαιώθηκε ότι δύο εθελοντές είχαν τον ιό.

Ο Khairy είπε ότι οι 204 των οποίων τα αποτελέσματα ήταν θετικά είχαν χαμηλό ιικό φορτίο, που σημαίνει ότι η ποσότητα του ιού στο σώμα τους ήταν μικρή.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το 88% ή 400 εργαζόμενοι έχουν ήδη εμβολιαστεί, είπε. Το κέντρο έκλεισε για βαθιά απολύμανση και όλοι οι εργαζόμενοί του απομονώθηκαν.

Ο Khairy είπε ότι θα ανοίξει ξανά την Τετάρτη με μια νέα ομάδα ιατρών.

Προέτρεψε άτομα που εμβολιάστηκαν στο κέντρο από την Παρασκευή να απομονωθούν για 10 ημέρες και να εξεταστούν εάν εμφανίσουν συμπτώματα. Αρνήθηκε να πει πόσα άτομα είχαν επισκεφθεί το κέντρο από την Παρασκευή. Έχει την ικανότητα να προσφέρει έως και 6.000 λήψεις εμβολίων την ημέρα.

“Είναι η πρώτη φορά που έπρεπε να κλείσουμε ένα (κέντρο εμβολιασμού) λόγω θετικών κρουσμάτων, αλλά ενεργήσαμε γρήγορα.

Με το κλείσιμο σήμερα και με τη λήψη διορθωτικών μέτρων … ελπίζουμε ότι η διαταραχή θα είναι μόνο μία μέρα και αυτό δεν εμποδίζει τη διαδικασία εμβολιασμού “, δήλωσε ο Khairy. Είπε ότι θα ήταν ασφαλές να επισκεφθείτε το κέντρο από την Τετάρτη για εμβολιασμούς.

Ο Khairy είπε ότι τα μέτρα υγείας σε όλα τα άλλα κέντρα εμβολιασμού θα γίνουν αυστηρότερα, αλλά δεν διέταξε να δοκιμαστούν άλλοι εργαζόμενοι.

Το Selangor, το πλουσιότερο κράτος της χώρας που συνορεύει με την Κουάλα Λουμπούρ πλήττεται περισσότερο από την πανδημία. Αντιπροσώπευε σχεδόν το ήμισυ των νέων κρουσμάτων της Τρίτης, εν μέρει λόγω της αυξημένης ανίχνευσης ιών εν μέσω ενός αυστηρού lockdown.

Η κυβέρνηση αγωνίστηκε να περιορίσει την πανδημία, η οποία επιδεινώθηκε παρά το lockdown από την 1η Ιουνίου.

Τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 50% από την 1η Ιουνίου σε 855.949, ενώ οι θάνατοι έχουν υπερδιπλασιαστεί σε πάνω από 6.200.

Νοσοκομεία ειδικά στο Selangor έχουν κατακλυστεί, με ορισμένους ασθενείς να υποβάλλονται σε θεραπεία στο πάτωμα λόγω έλλειψης κρεβατιών και τα πτώματα να συσσωρεύονται σε νεκροτομεία.

Οι εμβολιασμοί έχουν αυξηθεί, με το 11% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Τουλάχιστον το ένα τέταρτο των 32 εκατομμυρίων ανθρώπων της χώρας έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Το ημερήσιο ποσοστό εμβολιασμού ξεπέρασε τις 420.000 δόσεις τη Δευτέρα και σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Bernama ο Πρωθυπουργός Μουχιντίν Γιασίν εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο γρήγορος ρυθμός εμβολιασμού θα βοηθήσει στην αναστολή της επιδημίας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ