Θλίψη στο Βόλο – Πέθανε ο Νίκος Σπανάκης


Ο εκλιπών είχε το προσωνύμιο «Πούσκας του Βόλου».

Θλίψη στον ποδοσφαιρικό κόσμο και τη Νίκη Βόλου. Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο παλαίμαχος επιθετικός, Νίκος Σπανάκης που είχε αγωνιστεί στην ομάδα τη δεκαετία 1950-1960. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα στις 10.30 από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας.

Ο Νίκος Σπανάκης αγωνίστηκε στη Νίκη Βόλου ως επιθετικός, έχοντας συμπαίκτες τους Ζαντέρογλου, Μανιατάκη, Κόπανο, Πανταζόπουλο, Κουκλάκη, Κατσάλη κ.α. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ματς στα οποία είχε πάρει μέρος ο Νίκος Σπανάκης και θυμούνται οι παλαιότεροι είναι το μπαράζ ανάμεσα σε Νίκη Βόλου και Ολυμπιακό Βόλου το 1953 για την ανάδειξη του πρωταθλητή Θεσσαλίας.

Η Νίκη με σκορ 4-3 εστέφθη πρωταθλήτρια και το ένα από τα γκολ το είχε σημειώσει ο Σπανάκης, ο οποίος δεν πρόλαβε να παίξει στη μεγάλη ομάδα της Α’ Εθνικής από το 1961- 1965. Πανηγύρισε την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, αλλά δεν συνέχισε στην ομάδα την επόμενη χρονιά, που άρχισε η χρυσή πενταετία των κυανόλευκων.

Ένας από τους μεγάλους παίκτες της Νίκης του παρελθόντος, ο Τάκης Κασαπλέρης ανέφερε στον “Ταχυδρόμο” για τον εκλιπόντα πως το παρατσούκλι του ήταν “Πούσκας”, καθώς θύμιζε στα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά του τον μεγάλο Ούγγρο ποδοσφαιριστή, χρησιμοποιώντας εξίσου καλά και το δεξί και το αριστερό πόδι, ενώ ήταν και ικανός κεφαλοσφαιριστής.

Ο Νίκος Σπανάκης εργάστηκε για χρόνια στο Επιμελητήριο Μαγνησίας. Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Νίκης Βόλου εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του.

Με πληροφορίες από εφημερίδα “Ταχυδρόμος”

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ