Κρήτη: Γιατρός έδιωξε μητέρα μωρού που πήγε να εμβολιαστεί

Ο γιατρός ακύρωσε το ραντεβού της γυναίκας λέγοντάς της να κάνει το εμβόλιο όταν το παιδί γίνει ενός έτους

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη μια μεγάλη προσπάθεια υπέρ του εμβολιασμού, όσο γίνεται, μεγαλύτερου ποσοστού του πληθυσμού, κάποιοι επαγγελματίες υγείας και μάλιστα, σε καίρια πόστα, επιλέγουν να αγνοήσουν τις οδηγίες αλλά και τα επιστημονικά δεδομένα που προκύπτουν από κλινικές έρευνες.

Νέα γυναίκα που προσήλθε σε εμβολιαστικό κέντρο στο Ηράκλειο, προκειμένου να εμβολιαστεί, ούτε λίγο ούτε πολύ… εκδιώχθηκε από το γιατρό που πήρε το ιστορικό της, επειδή είναι θηλάζουσα!

Ο γιατρός την προέτρεψε να εμβολιαστεί «όταν χρονίσει το παιδί» και έσπευσε να ακυρώσει και το επόμενο ραντεβού της γυναίκας για τη δεύτερη δόση.

Η απορία είναι αν υπάρχει σχετική οδηγία για μη εμβολιασμό θηλαζουσών; Κι αν ναι… τί γίνεται με τις θηλάζουσες που, επιδεικνύοντας αίσθημα ευθύνης, έσπευσαν και εμβολιάστηκαν;

Αν πάλι δεν υπάρχει τέτοια οδηγία, πως θα προστατευθεί το σύστημα από το, εκ των έσω, “σαμποτάζ” και πώς θα καθησυχαστεί και η συγκεκριμένη μητέρα, την οποία ο γιατρός στο εμβολιαστικό κέντρο απέτρεψε να εμβολιαστεί;

Πηγή: cretalive.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ