Ύπνος και ξεκούραση: Συμβουλές για γυναίκες άνω των 40 ετών

Αν σου πάρει μια ώρα για να κοιμηθείς, έχεις σηκωθεί τουλάχιστον 2 φορές για κατούρημα, και στις 3 π.μ., είσαι έτοιμος χωρίς λόγο. Φίλοι, αν είστε εσείς, δεν είστε μόνοι. Δυστυχώς, λόγω της σταδιακής συσσώρευσης της αμυλοειδούς πρωτεΐνης στον εγκέφαλο, η ποιότητα του ύπνου μειώνεται καθώς μεγαλώνουμε, σύμφωνα με τον επιστήμονα Μάθιου Γουόκερ, συγγραφέα του “Why We Sleep: Unlocking the Power of Sleep and Dreams “.

  • Κάνετε μία τελευταία “κλήση” στα υγρά. Ξέρετε είναι σημαντικό να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Αλλά αν ξυπνάς πολλές φορές τη νύχτα για να κατουρήσεις, είναι ώρα να ορίσεις απαγόρευση κυκλοφορίας για την κύστη σου. Συνιστάται στις γυναίκες άνω των 40 να σταματήσουν να πίνουν υγρά περίπου 2 ώρες πριν την κατάκλιση. Αν και η καφεΐνη και το αλκοόλ μπορεί να διαταράξουν ιδιαίτερα τον ύπνο, ακόμα και το νερό μπορεί να προκαλέσει αφυπνίσεις στο μέσο της νύχτας που μπορούν να διαταράξουν τους κύκλους του ύπνου.
  • Χαμήλωσε τον θερμοστάτη. Η ατμόσφαιρα στο δωμάτιό σου μπορεί να σου χαλάσει τον ύπνο σου.

  • Δώσε μία ευκαιρία στην μελατονίνη. Εάν έχετε χρόνια προβλήματα ύπνου, το πρώτο σας ένστικτο μπορεί να είναι να ζητήσετε από το γιατρό σας ένα συνταγογραφημένο βοήθημα ύπνου. Είναι ηρεμιστικά, οπότε ενώ θα περάσετε τη νύχτα καθισμένοι, δεν σας βοηθάει να επιτύχετε τα υπόλοιπα που χρειάζεστε.
  • Βγες από το κεφάλι σου. Έχεις ακούσει ποτέ για τον αόρατο φόρτο εργασίας; Αν έχεις σύζυγο, παιδιά, δουλειά, ηλικιωμένους συγγενείς ή όλα τα παραπάνω, το πιθανότερο είναι να περάσεις χρόνο πριν το κρεβάτι οργανώνοντας τις σκέψεις σου.  Το πρόβλημα; Τώρα συνδέετε το κρεβάτι σας με την εργασία αντί για τον ύπνο.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here