Μελανίνη : Τα οφέλη της στο μαλλί


Η μελανίνη είναι μια φυσική χρωστική ουσία που καθορίζει το χρώμα των μαλλιών σας. Όταν η παραγωγή αυτής της χρωστικής επιβραδύνεται, τα μαλλιά γίνονται γκρίζα ή άσπρα. Δεδομένου ότι αυτά τα χρώματα συμβολίζουν σε μεγάλο βαθμό τη γήρανση, πολλοί επιθυμούν να ενισχύσουν την παραγωγή μελανίνης και να αποκαταστήσουν το χρώμα τους το συντομότερο δυνατό.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να αυξήσετε την παραγωγή μελανίνης στα μαλλιά. Αυτό περιλαμβάνει ποια τρόφιμα πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας και εάν τα στοματικά ή τοπικά συμπληρώματα μπορούν να βοηθήσουν.

Τι ρόλο παίζει η μελανίνη στα μαλλιά μας

Η μελανίνη καθορίζει το χρώμα των μαλλιών

  • Το χρώμα των μαλλιών σας καθορίζεται από τον τύπο και την ποσότητα της μελανίνης στα μαλλιά σας.
  • Η γενετική παίζει τεράστιο ρόλο με τον τύπο μελανίνης με τον οποίο γεννιέσαι. Οι δύο τύποι μελανίνης που μπορεί να έχετε είναι:
  • Eumelanins: δώστε στα μαλλιά σκούρα χρώματα
  • Φομελανίνες: δίνουν απαλά χρώματα στα μαλλιά

Διαφορετικές ποσότητες αυτών των δύο τύπων μελανίνης καθορίζουν επίσης το χρώμα των μαλλιών, όπως φαίνεται παρακάτω:

Χρώμα μαλλιών Τύποι μελανίνης
μαύρος μεγάλες ποσότητες ευμελανίνης
καφέ μέτριες ποσότητες εμελανίνης
ξανθός πολύ μικρή εμελανίνη
ξανθιά φράουλα ένα μείγμα καφέ εμελανίνης και φαμομελανίνης
το κόκκινο κυρίως φαιομελανίνη με μικρές ποσότητες εμελανίνης

Η μελανίνη προστατεύει τα μαλλιά από τον ήλιο

  • Σύμφωνα με τον Nikki Goddard , πιστοποιημένο κομμωτήριο με πτυχίο κοσμητολογίας, η μελανίνη παίζει έναν άλλο κρίσιμο βιολογικό ρόλο στα μαλλιά: Προστατεύει τα μαλλιά από τις ακτίνες του ήλιου (φωτοπροστασία) και την υπεριώδη ακτινοβολία (UV).
  • Το τελευταίο εξαρτάται από τον τύπο της μελανίνης και τη συγκέντρωσή του. Για παράδειγμα, τα σκούρα μαλλιά είναι πιο ανθεκτικά στις ακτίνες UV και την αποσύνθεση από τα ανοιχτά μαλλιά λόγω της υψηλότερης φωτοσταθερότητας της εμελανίνης σε σύγκριση με τη φαμομελανίνη.

Η μελανίνη επηρεάζει το χρώμα των μαλλιών καθώς μεγαλώνετε

  • Η μελανίνη περνά από σημαντικές αλλαγές στη μελάγχρωση σε όλη τη ζωή ενός ατόμου. Με άλλα λόγια, το χρώμα των μαλλιών σας δεν παραμένει το ίδιο χρώμα.
  • Γι ‘αυτό ένα ξανθό παιδί μπορεί να γίνει πιο κοντά σε μια μελαχρινή στα χρόνια των εφήβων και των ενηλίκων τους. Το σκούρο χρώμα μπορεί επίσης να επηρεαστεί από εξωτερικούς παράγοντες, όπως οι τοξίνες, οι ρύποι και το κλίμα.

Ακολουθεί βίντεο για την μελανίνη μαλλιών

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ