ΕΜΑ – Κορονοϊός: Η μεταλλαξη «Δέλτα» θα αντιπροσωπεύει το 90% των στελεχών έως τα τέλη Αυγούστου


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Ο ΕΜΑ αναφέρει ότι οι δύο δόσεις εμβολίου είναι απαραίτητες για την προστασία από την μεταλλαξη «Δέλτα»

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε σήμερα ότι η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού θα αντιπροσωπεύει το 90% των στελεχών που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως τα τέλη Αυγούστου, και ότι οι δύο δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19 είναι απαραίτητες για την προστασία από την ταχέως διαδεδομένη αυτή παραλλαγή.

Η κατάσταση στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε την Τρίτη (13/7) το Star, το 30% με 35% των νέων κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες 10 ημέρες, είναι μετάλλαξη «Δέλτα».

Χθες στην χώρα μας καταγράφηκαν 3.109 κρούσματα. Τα περισσότερα από αυτά, εντοπίστηκαν στην Αττική και ιδιαίτερα στο κέντρο και στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Την εβδομάδα από 5 έως και 11 Ιουλίου, παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση στο ιικό φορτίο σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Στον Βόλο οι αυξητικές μεταβολές κυμάνθηκαν από +76% και στο Ηράκλειο της Κρήτης από +530%.

Στην Αττική το ιικό φορτίο στα λύματα παρουσίασε στατιστικά σημαντική αύξηση, +106% του εβδομαδιαίου μέσου όρου σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Στη Θεσσαλονίκη παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση (+133%), σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ