Λονδίνο Οδοντίατρος: Προειδοποιεί γιατί δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε στοματικό διάλυμα μετά το βούρτσισμα των δοντιών


Λονδίνο Οδοντίατρος: Οδοντίατρος προειδοποιεί γιατί δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε στοματικό διάλυμα μετά το βούρτσισμα των δοντιών. Μια οδοντίατρος προειδοποιεί ότι το στοματικό διάλυμα μετά το βούρτσισμα των δοντιών σας μπορεί να προκαλέσει φθορά των δοντιών. Το στοματικό πλύσιμο εδώ και πολύ καιρό θεωρείται ως ένας σίγουρος  τρόπος για να σβήσετε τυχόν μικρόβια που δεν αντιμετωπίζονται από την οδοντόβουρτσά σας. Ωστόσο, μια οδοντίατρος έγινε viral για να χτυπήσει την πρακτική της χρήσης στοματικού καθαριστικού μετά το βούρτσισμα των δοντιών σας, καθώς λέει ότι μπορεί επίσης να ξεπλύνει το ωφέλιμο φθόριο που βρίσκεται στην οδοντόκρεμα.

“Η χρήση στοματικού πλύματος μετά το βούρτσισμα των δοντιών σας θα σας προκαλέσει φθορά των δοντιών”, εξήγησε η οδοντίατρος με έδρα το Λονδίνο, Άννα Πέτερσον, με μια προειδοποίηση σε ένα κλιπ TikTok με πάνω από 1,8 εκατομμύρια προβολές. Σε ένα δεύτερο βίντεο PSA, η ειδικός των δοντιών περιγράφει πώς η «οδοντόκρεμα με την οποία βουρτσίζετε τα δόντια σας έχει περίπου 1450ppm φθόριο», η οποία είναι η ιδανική συγκέντρωση για την προστασία των δοντιών σας από τα σάκχαρα στα τρόφιμα και το ποτό που καταναλώνετε.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Peterson, “το στοματικό διάλυμά σας έχει μόνο 220ppm φθόριο”, το οποίο δεν αρκεί για να αποφευχθεί η πλάκα.

Ως αποτέλεσμα, “όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας και ξεπλένετε αμέσως με στοματικό διάλυμα – απλώς ξεπλένετε όλο το φθόριο υψηλής συγκέντρωσης, για φθόριο χαμηλής συγκέντρωσης”, σύμφωνα με τους λάτρεις της στοματικής υγιεινής. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να κάνει το στόμα μαγνήτη για μικρόβια.

Ωστόσο, η Peterson δεν προτείνει να αποκλείσουμε το διάλυμα για πάντα. «Σε καμία περίπτωση δεν είμαι ενάντια στο στοματικό διάλυμα», διευκρίνισε η οδοντίατρος. “Επειδή το προτείνω πραγματικά στους ασθενείς μου. Αλλά δεν το χρειάζονται όλοι οι ασθενείς. Σίγουρα δεν τους λέω να το χρησιμοποιήσουν μετά το βούρτσισμα.”

Αρκεί να πούμε ότι οι διαχειριστές της Listerine δυσκολεύτηκαν να καταπιούν το PSA. “Εντάξει, χαίρομαι που το έκανα λάθος σε όλη μου τη ζωή”, θρήνησε ένας απογοητευμένος σχολιαστής στο Tiktok. Ένας άλλος έσπασε, “Τι; Όλοι ξεπλένουν με νερό μετά το βούρτσισμα. Ποιος αφήνει οδοντόκρεμα στα δόντια του;” Η Πέτερσον απάντησε, “Το ξέβγαλμα με νερό είναι καλύτερο από το ξέπλυμα με στοματικό διάλυμα, απλώς βούρτσα και στη συνέχεια φτύστε την περίσσεια, προσπαθήστε να μην ξεπλύνετε.”

Στην πραγματικότητα, η Peterson έλαβε τόσες πολλές μπερδεμένες απαντήσεις που δημοσίευσε ένα τρίτο βίντεο που εξηγούσε πώς να χρησιμοποιείται σωστά ο ενισχυτής στοματικής υγείας.

«Εντάξει, όποτε πολλοί από εσάς κάνετε αυτήν την ερώτηση και είμαι βέβαιη ότι πολλοί από εσάς αναρωτιέστε, «καλά γιατί έχουμε ακόμη στοματικό διάλυμα;» εξήγησε η οδοντίατρος.

“Το Mouthwash είναι ένα φανταστικό προϊόν για χρήση, αλλά πρέπει να το χρησιμοποιήσετε την κατάλληλη ώρα της ημέρας.” Το οποίο, σύμφωνα με την Peterson, είναι αμέσως μετά το φαγητό. Περιέγραψε πώς τα σάκχαρα στα τρόφιμα που καταναλώνετε καθιστούν το στόμα σας όξινο, προκαλώντας έτσι τα δόντια σας να διαλύονται.

“Τώρα αν επρόκειτο να πάτε και να βουρτσίζετε τα δόντια σας σε αυτό το σημείο, αυτό που συμβαίνει είναι ότι βουρτσίζετε το οξύ στο δόντι σας”, επέμεινε η επαγγελματίας υγείας. “Και αυτό προκαλεί διάβρωση των δοντιών. Έτσι, για να βγάλετε τα δόντια σας από αυτήν την κρίσιμη ζώνη, χρησιμοποιήστε στοματικό διάλυμα.” Βασικά, σκεφτείτε το στοματικό διάλυμα ως καθαριστικό ουρανίσκου.

Το PSA της Peterson πετάει απέναντι στη συμβατική οδοντική, γεγονός που υποδηλώνει ότι η στοματική υγειονομική βοήθεια αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της οδοντιατρικής υγιεινής ανεξάρτητα από το πότε εφαρμόζεται.

“Τα στοματικά διαλύματα, όταν προστίθενται σε ένα καλό σχήμα φροντίδας στο σπίτι για το βούρτσισμα και το νήμα, μπορούν να στοχεύσουν σε μια κατάσταση που αντιμετωπίζετε”, δήλωσε ο οδοντίατρος Mark Wolff, Ph.D., πρόεδρος της καρδιολογίας και ολοκληρωμένης φροντίδας στο Πανεπιστήμιο Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. WebMD. “Δεν σκουπίζεις για δύο λεπτά με ένα λευκαντικό στοματικό διάλυμα και ξαφνικά έχεις λευκά δόντια. Αλλά αν βουρτσίσεις καλά και κρατάς την πλάκα μακριά από αυτά και χρησιμοποιήσεις αυτό το στοματικό διάλυμα ως μέρος της συσκευασίας, παίρνεις πιο άσπρα δόντια.”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ