Γερμανία: Χάος από πλημμύρες – Κατέρρευσαν έξι σπίτια, αγνοούνται 30 άνθρωποι


Συναγερμός στη Γερμανία μετά από καταρρακτώδεις βροχές που έφεραν πλημμύρες με αποτέλεσμα 30 άνθρωποι να αγνοούνται και έξι σπίτια να έχουν καταρρεύσει

Δραματικές ώρες στη Γερμανία μετά τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στο κρατίδιο της Ρηνανίας.

Ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο για περίπου 30 αγνοούμενους ενώ σε έξι σπίτια ανέρχονται τα σπίτια που έχουν καταρρεύσει.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικός σταθμό SWR περίπου 25 είναι τα σπίτια που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της κατάρρευσης στην περιοχή Έϊφελ.

Τα βίντεο στα social media αποτυπώνουν την ένταση των καιρικών φαινομένων και το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί.

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει και έναν θάνατο στη δυτική Γερμανία όπου δέντρα ξεριζώθηκαν και δρόμοι πλημμύρισαν με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ότι τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Ο νεκρός είναι πυροσβέστης που πνίγηκε ενώ προσπαθούσε να βοηθήσει εγκλωβισμένους την Αλτόνα, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Σε πολλές περιοχές τα νερά έφτασαν σε ύψος ακόμη και το ένα μέτρο σε ορισμένους δρόμους. Υπόγεια πλημμύρισαν ενώ αναφέρθηκαν και ζημιές σε οίκους ευγηρίας.

Στο Χάγκεν, χείμαρροι υπερχείλισαν και τα νερά στο πέρασμά τους παρέσυραν «σωρούς μπάζων» με αποτέλεσμα να αποκλειστούν πολλοί δρόμοι.

Κοντά στο Ντίσελντορφ οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν βάρκες για να διασώσουν τρεις οδηγούς που είχαν εγκλωβιστεί μέσα στα αυτοκίνητά τους σε μια πλημμυρισμένη σήραγγα ενός αυτοκινητόδρομου.

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί τα κρατίδια του Σάαρ, της Ρηνανίας-Παλατινάτου καθώς και του Μεκλεμβούργου-Πομερανίας. Σφοδρές καταιγίδες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ