Εμβόλια : Ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 15-17 χρονών

Σήμερα, 15/07/21, θα μπορούν οι ανήλικοι μαθητές που ανήκουν στην κατηγορία των 15-17 ετών, να κλείσουν ηλεκτρονικά το ραντεβού τους για να εμβολιαστούν ώστε να συμβάλουν στην δημιουργία του τείχους ανοσίας για την αντιμετώπιση του Κορωνοιού. Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικές πληροφορίες.

Ποια άτομα έχουν δικαίωμα εμβολιασμού

  • Δικαίωμα να κλείσουν ραντεβού στην πλατφόρμα των 15-17 ετών, έχουν όλα τα ανήλικα παιδιά που έχουν γεννηθεί από τις 31/12/2005 και θα εμβολιστούν με το σκεύασμα της Pfiszer.

Πως θα κλείσετε τα ραντεβού

  • Ο τρόπος για να κλείσετε τα ραντεβού είναι απλούστατος, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδεθείτε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας gov και να συνδεθείτε με τους ηλεκτρονικούς κωδικούς του taxisnet. Το ραντεβού θα κλιστεί σε κάποιο από τα εμβολιαστικά κέντρα με μοναδική προυπόθεση το ανήλικο παιδί να συνοδευτεί από γονέα η κηδεμόνα.
  • Ακόμα  “Το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί” είπε χαρακτηριστικά στην ενημέρωση της Δευτέρας ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, εξηγώντας ότι τα ραντεβού θα μπορούν να κλείνονται επίσης στα ΚΕΠ και στα φαρμακεία, “προσκομμίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού”.

Όσα δήλωσε η πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών Κ. Θεοδωρίδου

  • Η Επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη τα επιστημονικά δεδομένα, διατυπώνει την θετική της γνώμη για τον εθελοντικό εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 15-17 ετών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη της γονικής συναίνεσης μετά από ενημέρωση. Παράλληλα θα παρακολουθεί και θα επικαιροποιεί όποιο θέμα ανακύπτει σχετικά με τον εμβολιασμό.
  • “Ο εμβολιασμός των εφήβων είναι ένα ασφαλές βήμα προς την κανονικότητα της εκπαίδευσης και της κοινωνικής ζωής”.

Υψηλός ο κίνδυνός νόσησης στα παιδιά

  •  Τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν μικρό, αλλά υπαρκτό κίνδυνο νόσησης. Αποτελούν σύμφωνα με τα στοιχεία, το 14,1% του συνόλου των περιπτώσεων και σπάνια μπορούν να παρουσιάσουν το πολυσυστημικό φλεγμωνώδες σύνδρομο με θνητότητα 1,2%, ενώ είναι υπό διερεύνηση και οι βλαπτικές επιπτώσεις της covid-19 μετά από την νόσηση.

Ακολουθεί βίντεο για τον εμβολιασμό των παιδιών

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ