Συναγερμός από τον καθηγητή Γραβάνη: Οι ανεμβολίαστοι οδηγούν σε lockdown – Έρχονται χρεοκοπίες

Για δραματική κατάσταση, μιλάει ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης, τονίζοντας ότι θα αρχίσουν να γεμίζουν οι ΜΕΘ, ενώ η οικονομική ζημιά για τη χώρα θα είναι τεράστια γεγονός

Ηχηρή προειδοποίηση από τον καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Αχιλλέα Γραβάνη, για την έκρηξη των κρουσμάτων στην χώρα μας τις τελευταίες ημέρας και την σχέση της πορείας της πανδημίας με το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε αναρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από την διασπορά του ιού, θα βλέπουμε περισσότερα από 6.000 κρούσματα ημερησίως, η οικονομία θα δεχθεί μεγάλο πλήγμα και πολλές επιχειρήσεις θα οδηγηθούν στην χρεοκοπία τονίζοντας πως σε αυτήν την κατάσταση συμβάλλουν όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν και διχάζουν την κοινωνία.

«Σε αυτούς θα οφείλεται η δυστυχία αυτή, σε αυτούς θα σταλεί ο λογαριασμός της οικονομικής δυσπραγίας, της οσμής αρρώστιας και θανάτου», δήλωσε.

Ενώ συνέχισε λέγοντας, πως «η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας θα έχει κάνει το καθήκον της, ως όφειλε και θα ζητά εξηγήσεις. Η πολιτεία επίσης θα πρέπει με θάρρος και υπευθυνότητα να επεκτείνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες».

Η ανάρτηση:

«Όταν σε 2-3 βδομάδες τα κρούσματα θα ξεπερνούν ίσως και κατά πολύ τις 6.000-7.000 ημερησίως και σε 4-6 βδομάδες οι κλινικές COVID-19 και οι ΜΕΘ θα αρχίσουν να γεμίζουν, οι τουρίστες θα ελαττώνονται τάχιστα (η Γερμανία ετοιμάζει οδηγία …), η οικονομία θα φρενάρει (ποιος άραγε θα έχει όρεξη για ψώνια και διασκέδαση). Οι ανεμβολιαστοι θα οδηγούν την χώρα σε κλείσιμο (έστω τοπικά), πάλι σε απώλειες δουλειών, σε χρεοκοπίες. Αυτή τη φορά δίχως σημαντική οικονομική στήριξη από την πολιτεία. Την κοινωνία την διχάζουν αυτοί που θα συμβάλουν σε αυτήν την κατάσταση, δηλαδή οι ανεμβολιαστοι και οι εμφανείς και αφανείς υποστηρικτές τους. Σε αυτούς (πολίτες, πολιτικούς, επιστήμονες) θα οφείλεται η δυστυχία αυτή, σε αυτούς θα σταλεί ο λογαριασμός της οικονομικής δυσπραγίας, της οσμής αρρώστιας και θανάτου. Καθαρές κουβέντες, όχι πολιτικά ορθές ανευθυνότητες. Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας θα έχει κάνει το καθήκον της, ως όφειλε και θα ζητά εξηγήσεις. Η πολιτεία επίσης θα πρέπει με θάρρος και υπευθυνότητα να επεκτείνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες (εκπαιδευτικοί, σώματα ασφάλειας όπως έκανε στη ΕΜΑΚ, επαγγελματίες εστίασης, οδηγοί ταξί λεωφορείων, επαγγελματίες κοσμητικης/αισθητικής/άθλησης). Και επιτέλους, οι ακαδημαϊκοί επιστημονικοί φορείς να ζητήσουν από τους ‘επιστήμονες’ και τους επιστημονιζοντες εμπόρους της δυστυχίας να τεκμηριώσουν τις επικίνδυνες για την δημόσια υγεία απόψεις τους».

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ