Καθαρό δέρμα : Συμβουλές για να το αποκτήσετε


Μερικές φορές είναι δύσκολο να γνωρίζετε τι χρειάζεται πραγματικά το δέρμα σας για να είναι όσο το δυνατόν πιο υγιές. Κάθε μέρα βομβαρδίζουμε με μάρκετινγκ διαφημιστικών εκδηλώσεων για διάφορα προϊόντα περιποίησης του δέρματος και καλλυντικών, καθώς και συμβουλές από άτομα που επηρεάζουν τα κοινωνικά μέσα και άλλους γκουρού ομορφιάς.

Λοιπόν, τι λέει η έρευνα ότι χρειάζεται πραγματικά το δέρμα σας; Τι βοηθάει και τι όχι στην αναζήτηση καθαρού, λαμπερού δέρματος;

 Πλύνετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα

  • Εάν είστε επιρρεπείς σε ξεσπάσματα ή έχετε λιπαρό δέρμα, μην παραλείψετε να πλύνετε το πρόσωπό σας ως μέρος της ρουτίνας φροντίδας δέρματος το πρωί και το βράδυ.
  • Σε μελέτη που επικεντρώθηκε ειδικά στο πλύσιμο προσώπων, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να πλύνουν το πρόσωπό τους μία, δύο ή τέσσερις φορές την ημέρα για περίοδο έξι εβδομάδων.
  • Στο τέλος της μελέτης, σημειώθηκε σημαντική βελτίωση στις βλάβες της ακμής όσων πλύθηκαν το πρόσωπό τους δύο φορές την ημέρα. Οι συμμετέχοντες που έπλεναν το πρόσωπό τους μόνο μία φορά την ημέρα είχαν τη μεγαλύτερη αύξηση στα σπυράκια.

Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο καθαριστικό

  • Τα κλίτη στα περισσότερα φαρμακεία είναι γεμάτα με κάθε είδους καθαριστικά προσώπου. Η προσπάθεια να καταλάβω ποιο είναι κατάλληλο για εσάς μπορεί να είναι συντριπτική.
  • Όταν πρόκειται για την επιλογή του «καλύτερου» καθαριστικού, ο πιο φανταχτερός μπορεί να μην είναι απαραίτητα καλύτερος.
  • Οι μελέτες περιελάμβαναν τα πάντα, από μπαρ καθαρισμού και αντιβακτηριακά σαπούνια έως καθαριστικά που περιείχαν άλφα και βήτα υδροξυοξέα .
  • Ένα ήπιο καθαριστικό χωρίς πολλά συστατικά και αρώματα μπορεί να λειτουργήσει όπως και πιο ακριβές επιλογές.

Εφαρμόστε έναν παράγοντα καταπολέμησης της ακμής

  • Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας (AAD) , πολλές τοπικές θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της ακμής. Το κλειδί για να βρείτε το πιο αποτελεσματικό για εσάς είναι να γνωρίζετε τι είδους ακμή έχετε.

Ακολουθεί βίντεο με συμβουλές για πολύ  καθαρή επιδερμίδα

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ