Κορονοϊός: Ο ΠΟΥ ζητά στοιχεία από την Κίνα για την προέλευση της πανδημίας


«Ζητάμε από την Κίνα να είναι διαφανής και ανοιχτή στη συνεργασία» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους.

Ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, δήλώσε ότι οι έρευνες για την προέλευση του πανδημικού κορονοϊού σκοντάφτουν στην έλλειψη δεδομένων για τις πρώτες ημέρες της παγκόσμιας κρίσης, ζητώντας από την Κίνα να αποκαλύψει περισσότερα στοιχεία για την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στην πόλη Ουχάν.

«Ζητάμε από την Κίνα να είναι διαφανής και ανοιχτή στη συνεργασία» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους.

«Οφείλουμε στους εκατομμύρια ανθρώπους που υπέφεραν και στους εκατομμύρια ανθρώπους που πέθαναν να μάθουμε τι συνέβη».

Σημειώνεται ότι το κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ που επισκέφθηκε την Κίνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο SARS-CoV-2 έχει πιθανότατα φυσική προέλευση και πως η θεωρία της διαρροής από εργαστήριο είναι εξαιρετικά απίθανη.

Το πόρισμα όμως δέχτηκε επικρίσεις από ειδικούς που επισήμαναν ότι οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ δεν είχαν πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα και επομένως δεν είναι σε θέση να αποκλείσουν τη θεωρία που θέλει τον ιό να δραπέτευσε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν που πραγματοποιούσε έρευνες με κοροναϊούς των νυχτερίδων.

Οι νυχτερίδες είναι το ζώο από το οποίο κατά πάσα πιθανότητα προήλθε ο κορονοϊός, ωστόσο παραμένει άγνωστο πώς μεταπήδησε στον άνθρωπο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ