Εμβόλιο Sputnik – V: Έγκριση μέχρι Μάρτιο – Απρίλιο

Ο συμπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του φαρμακευτικού γίγαντα G V Prasad λέει ότι το εμβόλιο Sputnik V, το οποίο παράγει, θα πρέπει να πάρει την έγκριση της κυβέρνησης μέχρι το Μάρτιο – Απρίλιο, καθώς η δοκιμή φάσης ΙΙΙ θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου…

Πώς επηρέασε ο Covid την επιχείρησή σας;

Δεν είχαμε επιχειρηματική πρόκληση, αλλά είχαμε επιχειρησιακές προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε καλά. Αρχικά, είχαμε πολλούς ανθρώπους θετικούς στον Covid, αλλά κάναμε καλή δουλειά δοκιμάζοντας καθημερινά και απομονώνοντας τους ανθρώπους, οπότε οι λειτουργίες ανέκαμψαν πολύ γρήγορα. Διπλασιάσαμε τον στόλο μεταφορών μας και μειώσαμε τον αριθμό των ατόμων στον όροφο του καταστήματος συνδυάζοντας ορισμένες εργασίες και δημιουργώντας 12ωρες βάρδιες.

Πόσο έχουν επανέλθει οι εργασίες στο φυσιολογικό;

Είναι νορμάλ. Τα τελευταία τρία τρίμηνα, επιδείξαμε ανάπτυξη σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ωστόσο, εξακολουθούμε να έχουμε ορισμένα προβλήματα σε μία από τις τοποθεσίες μας στο Μεξικό, όπου η συμμετοχή είναι πολύ χαμηλή.

Ποιες στρατηγικές επιχειρηματικές επανευθυγράμμισε η πανδημία;

Έπρεπε να αντιδράσουμε στην κατάσταση covid και ξεκινήσαμε δύο προϊόντα εδώ (Favipiravir και Remdesivir). Εξακολουθούμε να κάνουμε κάποιες κλινικές δοκιμές και ελπίζουμε να διανείμουμε το εμβόλιο Sputnik. Οι αντι-ιογενείς δεν ήταν ποτέ μέρος του χαρτοφυλακίου μας. Αλλά καθώς η χώρα το χρειαζόταν, αντιδράσαμε πολύ γρήγορα και πήραμε τα προϊόντα στην αγορά σε χρόνο ρεκόρ.

Καμία ενημέρωση σχετικά με την κυκλοφορία του Sputnik V;

Έχουμε μια δοκιμή 1.500 ασθενών (φάση ΙΙΙ) σε εξέλιξη. Μας ζητήθηκε να κάνουμε 1.600 (φάση ΙΙ/ΙΙΙ). Η μεγαλύτερη (στη Ρωσία) τελειώνει σχεδόν. Έτσι, στο τέλος Φεβρουαρίου, θα πάρουμε το πλήρες πακέτο δεδομένων. Θα προσθέσουμε τα δεδομένα μας σε αυτό και θα τα υποβάλουμε στην κυβέρνηση. Νομίζω ότι μέχρι το Μάρτιο – Απρίλιο, θα πρέπει να πάρουμε έγκριση.

Ποιος ήταν ο αντίκτυπος της κυβερνοεπίθεσης; Είχε σχέση με το εμβόλιο;

Αρκετές εταιρείες αντιμετώπισαν κυβερνοεπιθέσεις. Ήταν περισσότερο σαν μια ταλαιπωρία που χρειαζόταν κάποια προσπάθεια για να αποκατασταθεί. Τίποτα μόνιμης φύσης.

Ποιες νέες ευκαιρίες έχει ξεκλειδώσει ο Covid;

Ο ίδιος ο Covid είναι μια φευγαλέα ευκαιρία. Δεν το θεωρούμε ως μια πολύ στρατηγική ευκαιρία επειδή, αργά ή γρήγορα, θα περιοριστεί. Ωστόσο, η συνολική εστίαση στην υγειονομική περίθαλψη θα βελτιωθεί.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here