Ελαιόλαδο μαλλιά: Πότε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο στα μαλλιά σας [vid]


Το ελαιόλαδο είναι ένα πλούσιο λάδι γνωστό για τις προστατευτικές και ενυδατικές του ιδιότητες. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε τόσο για το δέρμα σας όσο και για τα μαλλιά. Προστατεύει τη φυσική κερατίνη στα μαλλιά σας και είναι ένα φυσικό μαλακτικό με αντιοξειδωτική δράση. Χρησιμοποιήστε την οργανική, εξαιρετικά παρθένα εκδοχή του για καλύτερα αποτελέσματα. Πλούσιο σε βιταμίνη Ε, είναι ιδανικό για την ανάπτυξη των μαλλιών σας και το ελαϊκό οξύ που περιέχει λέγεται πώς κλειδώνει την υγρασία της τρίχας.

Το ελαιόλαδο αναζωογονεί το τριχωτό της κεφαλής, θρέφει τις ρίζες των μαλλιών και προάγει την ανάπτυξη τους.

Πλεονεκτήματα: Μαλακώνει τα μαλλιά, δίνοντάς τους μια απαλή υφή. Με τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, αυτό το λάδι μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πιτυρίδας, ειδικά όταν συνδυάζεται με χυμό λεμονιού. Το ελαιόλαδο προστατεύει επίσης από τις θερμικές βλάβες, χαρίζοντας στα μαλλιά σας μια πιο υγιή εμφάνιση.

Καλύτερο για: Κατεστραμμένα, θαμπά, ξηρά ή φριζαρισμένα μαλλιά, καθώς και για όσους υποφέρουν από πιτυρίδα. Ιδανικό για τη ενίσχυση της ανάπτυξης των μαλλιών.

Πώς θα εφαρμόσετε το ελαιόλαδο στα μαλλιά σας:

  • Το λάδι μπορεί να εφαρμοστεί σε στεγνά ή υγρά μαλλιά. Μπορείτε να ζεστάνετε λίγο λάδι και να το διανείμετε εξίσου στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας. Εάν το κάνετε πριν από το μπάνιο σας, τυλίξτε μια ζεστή πετσέτα γύρω από τα μαλλιά σας για 20 έως 30 λεπτά πριν ξεπλύνετε το λάδι. Σαπουνίστε καλά για να το ξεβγάλετε.
  • Μπορείτε ακόμη να εφαρμόσετε μια γενναιόδωρη δόση ελαιόλαδου στα μαλλιά σας και ακολούθως αφού τα τυλίξετε με μια ζεστή πετσέτα και κοιμηθείτε με το λάδι στα μαλλιά. Το πρωί ξεβγάλτε κανονικά, χρησιμοποιώντας ως συνήθως το σαμπουάν σας.

 

Σημειώνεται ότι εάν έχετε λιπαρά μαλλιά, μπορείτε αν θέλετε να αποφύγετε την χρήση ελαιόλαδου στις ρίζες και το τριχωτό της κεφαλής σας. Καθώς πρόκειται για ένα αρκετά παχύ λάδι, μπορεί να σας δυσκολέψει το ξέπλυμά του την επόμενη μέρα.

Μπορείτε να κάνετε τη φυσική θεραπεία μαλλιών με ελαιόλαδο μία φορά την εβδομάδα σαν μέρος της ρουτίνας ομορφιάς σας.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ