Crash test 6 εβδομάδων για την κυβέρνηση – Το τείχος ανόσιας και οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί


Ένα σημαντικό crash test για τις επόμενες έξι εβδομάδες έχει μπροστά η κυβέρνηση με στόχο την οικοδόμηση ενός ικανού τείχους ανοσίας

Ο πρώτος σταθμός σε αυτή τη μάχη είναι η 16η Αυγούστου, όπου λήγει η προθεσμία εμβολιασμού για το προσωπικό σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων και ο δεύτερος, η 1η Σεπτεμβρίου, που αφορά στους υγειονομικούς.

Αναφορικά με την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, οι κυβερνητικοί χειρισμοί προβλέπουν αυτό να γίνει σε δεύτερο χρόνο και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες εκτός υγειονομικού προφίλ, αλλά και για τον ιδιωτικό τομέα.

Έτσι, εάν το Φθινόπωρο εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι επιβαρυμένα, είναι πολύ πιθανό ο υποχρεωτικός εμβολιασμός να εφαρμοστεί και σε δημόσιες υπηρεσίες και εργαζόμενους που έρχονται σε επαφή με τους πολίτες με στόχο το κοινό που θα επισκέπτονται τις συγκεκριμένες υπηρεσίες να είναι θωρακισμένο.

Παράλληλα στο παζλ της υποχρεωτικότητας έχει μπει και η εκπαιδευτική κοινότητα και οι πανεπιστημιακοί, προκειμένου να ξεκινήσει με ασφάλεια η νέα εκπαιδευτική χρονιά.

Από την πλευρά της, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα λειτουργήσουν δια ζώσης σημειώνοντας: «Τρεις στους τέσσερις εκπαιδευτικούς μας, το 73%, έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού. Όμως χρειαζόμαστε περισσότερους εμβολιασμούς. Απευθύνω πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές μας να εμβολιαστούν. Πέρυσι είχαμε την πανδημία, όμως δεν είχαμε αυτό το υπερόπλο που έχουμε σήμερα, το εμβόλιο».

Εν τω μεταξύ η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών διευκρίνισε ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν θα συνδεθεί σε καμία περίπτωση με απολύσεις.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα αν τίθεται θέμα απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων είπε ότι θα έρθει νομοθετική ρύθμιση την επόμενη εβδομάδα που θα ρυθμίζει αυτά τα ζητήματα.

«Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν θα συνδέεται σε καμία περίπτωση με απολύσεις. Αυτό που θα ισχύει για όποιον αρνηθεί να εμβολιαστεί είναι η αποχή από την εργασία άνευ αποδοχών», ανέφερε η κυρία Πελώνη.

Σε ό,τι αφορά σε ενδεχόμενα περιοριστικά μέτρα κυβερνητικά στελέχη ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους πως δεν θα υπάρξει νέο lockdown και οι όποιες παρεμβάσεις θα είναι τοπικού χαρακτήρα και θα αφορούν τους ανεμβολίαστους.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ