Στρατηγικές Ζωή: Τρόποι ανάκαμψης μετά από burn out


Στρατηγικές Ζωή: Μήπως η παρακάτω περιγραφή ταιριάζει και σε εσάς; Κάθε μέρα, περνάτε από τη μία εργασία στην άλλη σαν ρομπότ. Νιώθετε αποσυνδεδεμένοι. Τα μαλλιά σας πέφτουν, νιώθετε να χάνετε βάρος επικίνδυνα, δεν έχετε καθόλου ενέργεια, ακόμα κι από το πρωί και δεν είστε ο εαυτός σας. Είναι σαν κάποιος άλλος να βρίσκεται στο σώμα σας.

Αν νιώθετε κάπως έτσι, είναι πολύ πιθανό να βιώνετε burn out. Ειρωνικά, για πολλούς από εμάς, το burnout ξεκινά με επιτυχία. Παίρνουμε προαγωγή, αλλά και πολλές ευθύνες. Για άλλους, το πρόβλημα μπορεί να πηγάζει από τις οικογενειακές υποχρεώσεις.

Όπως αποδεικνύεται, το τίμημα μπορεί να είναι εξαιρετικά βαρύ. Αν νιώθετε ότι δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε στην καθημερινότητα, είναι καλύτερα να επισκεφθείτε έναν ψυχολόγο. Αν θεωρείτε ότι μπορείτε να δοκιμάσετε μόνοι σας να ξεπεράσετε αυτό το εμπόδιο, εδώ προτείνουμε 5 στρατηγικές.

  1. Αναπτύξτε ένα προστατευτικό τρόπο σκέψης για τον εαυτό σας

Είναι σαν εξοπλισμός ενάντια στους εχθρούς. Ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χτίσετε το ψυχικό σας οπλοστάσιο είναι κάθε πρωί να οραματίζεστε για 3 λεπτά τη ζωή που θέλετε. Επίσης, για 2 λεπτά την ημέρα απενεργοποιήστε το στρες σας κάνοντας κάτι διασκεδαστικό αποκλειστικά για εσάς.

  1. Συναναστραφείτε με καλοπροαίρετους ανθρώπους

Υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι είμαστε το μέσο όρο των 5 ανθρώπων που κρατάμε πιο κοντά μας. Οι άνθρωποι που έχουμε δίπλα μας μπορούν είτε να μας προστατεύσουν, είτε να μας οδηγήσουν κατευθείαν στο burn out. Αν επιτρέπετε σε τοξικούς ανθρώπους να σπαταλούν τον χρόνο σας, θα σπαταλήσουν σίγουρα και τα τελευταία αποθέματα ενέργειας.

  1. Βγείτε έξω

Το σώμα σας μπορεί να σας λέει ότι το μόνο που θέλει είναι ένα σκοτεινό υπνοδωμάτιο και πολλές ώρες ύπνου. Η ξεκούραση είναι πολύτιμη, αλλά μη μένετε σε αυτή. Το σώμα σας χρειάζεται και το φως του ήλιου, όπως και τη χαρά, το γέλιο. Παρέχετε στον εαυτό σας λίγη βιταμίνη D για να βελτιώσετε την εικόνα του ανοσοποιητικού συστήματος.

  1. Ικανοποιήστε την ανάγκη σας για άγγιγμα

Η έλλειψη αγγίγματος στη μέρα σας συνεισφέρει στο burnout. Μια αγκαλιά, ένα φιλί πυροδοτεί ορμόνες που μειώνουν την αρτηριακή πίεση και την ορμόνη του στρες, την κορτιζόλη. Επιπλέον, αυξάνονται τα επίπεδα της ωκυτοκίνης, της ορμόνης της ευτυχίας.

  1. Θρέψτε το σώμα σας με θρεπτικά συστατικά

Ακόμα κι αν τρέφεστε υγιεινά, μια στρεσογόνα ζωή θα απομυζήσει από το σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που τόσο χρειάζεται. Κι όταν συμβεί αυτό, το ανοσοποιητικό σύστημα υπολειτουργεί, το ίδιο και ο εγκέφαλος. Επιμείνετε λοιπόν στην υγιεινή διατροφή και ενισχύστε τη με φυσικά συμπληρώματα, αν το νιώσετε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ