Νύχια: Πώς θα τα κάνετε να μεγαλώνουν πιο γρήγορα

Τα υγιέστερα νύχια μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση των χεριών. Ωστόσο, δεν παρέχουν μόνο καλλωπιστικά οφέλη, αλλά μπορούν επίσης να διευκολύνουν την εκτέλεση ποικίλων καθημερινών εργασιών.

Τα νύχια μεγαλώνουν κατά μέσο όρο περίπου 3,47 χιλιοστά (mm) ανά μήνα, σύμφωνα με μελέτη του 2010.

Πρόληψη και θεραπεία ξηρού δέρματος

Το ξηρό δέρμα σημαίνει συχνά ότι τα νύχια είναι επίσης στεγνά. Ένα πολύ ξηρό δέρμα μπορεί ακόμη και να ανοίξει ή να αιμορραγεί, εκθέτοντας τα νύχια σε μυκητιασικές και βακτηριακές λοιμώξεις.

Όταν το δέρμα που περιβάλλει το στρώμα των νυχιών ή τη βάση των νυχιών είναι στεγνό, μπορεί να βλάψει τα νύχια καθώς μεγαλώνουν.

Για να αποφύγετε το ξηρό δέρμα, ενυδατώστε τα χέρια και τα νύχια σας τους χειμερινούς μήνες και εφαρμόστε λοσιόν μετά το πλύσιμο των χεριών. Τα άτομα που έχουν έκζεμα πρέπει να επιλέγουν φιλικές προς το έκζεμα κρέμες που είναι εξαιρετικά ενυδατικές.

Κρατώντας τα νύχια στεγνά

Το νερό μπορεί να αποδυναμώσει τα νύχια, καθιστώντας τα μαλακά και εύθραυστα. Πάντα στεγνώνετε καλά τα νύχια μετά το κολύμπι ή το ντους.

Είναι καλή ιδέα να φοράτε γάντια όταν πλένετε πιάτα, ρούχα και επιφάνειες. Αυτό μπορεί να αποτρέψει το νερό και τα προϊόντα καθαρισμού να κάθονται πάνω στα νύχια.

Περιποίηση των νυχιών

Η διατήρηση των νυχιών σε ένα ελαφρώς στρογγυλεμένο ή τετράγωνο σχήμα μπορεί να τα αποτρέψει από το να σπάσουν.

Μασάζ

Οι ιατρικές παθήσεις, όπως ο διαβήτης, μπορούν να μειώσουν την κυκλοφορία του αίματος στα νύχια, καθιστώντας τα πιο αδύναμα.

Αυτό είναι πιθανό να επηρεάσει τα νύχια. Ωστόσο, το απαλό μασάζ μπορεί να προωθήσει την κυκλοφορία στα νύχια, αντισταθμίζοντας τις επιπτώσεις του διαβήτη και άλλων κυκλοφορικών προβλημάτων.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here