Κούβα: «Υψηλός ο δείκτης επίπτωσης» της πανδημίας – Αυξάνονται οι μολύνσεις μεταξύ των νέων


Κορονοϊός: Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 6.279 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ υπέκυψαν άλλοι 62 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο νησί της Καραϊβικής έχει φθάσει μέχρι εδώ τους 1.905 νεκρούς επί συνόλου 281.887 μολύνσεων.

«Καταγράφουμε υψηλό δείκτη επίπτωσης σε όλη την Κούβα, εκτός από τον δήμο της Ίσλα δε λα Χουβεντούδ», τόνισε ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας, ο Φρανσίσκο Ντουράν και υπογράμμισε ότι οι μολύνσεις είναι περισσότερες μεταξύ των νέων: τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν καταγραφεί 13.483 κρούσματα μεταξύ παιδιών και εφήβων.

Η δυτική επαρχία Ματάνσας, επίκεντρο της πανδημίας το τρέχον διάστημα, κατέγραψε 1.669 κρούσματα, ακολουθούμενη από την Αβάνα (875), το Σαντιάγο δε Κούμπα (508), και τη Σιενφουέγος (406).

Ως εδώ τον Ιούλιο έχουν καταγραφεί 87.942 κρούσματα του SARS-CoV-2 και 603 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19.

Παράλληλα, η εκστρατεία εμβολιασμού συνεχίζεται με τα εγχωρίως παραγόμενα εμβόλια Abdala και Soberana 2. Σχεδόν το 18% του πληθυσμού (11,3 εκατ.) έχει λάβει και τις τρεις προβλεπόμενες δόσεις. Συνολικά, έχουν χορηγηθεί 8,1 εκατ. δόσεις.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ