Καναδάς Justin Trudeau: Mπορεί να ανοίξει τα σύνορα για τους Αμερικανούς έως τα μέσα Αυγούστου εάν έχει εμβολιαστεί πλήρως


Καναδάς Justin Trudeau: Τα σύνορα του Καναδά με τις Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμείνουν κλειστά για όλους τους μη απαραίτητους ταξιδιώτες έως τα μέσα Αυγούστου 2021. Ο πρωθυπουργός Justin Trudeau δήλωσε την Πέμπτη ότι ο Καναδάς μπορεί να αρχίσει να επιτρέπει στους Αμερικανούς που είναι πλήρως εμβολιασμένοι έναντι του κορωνοϊού να εισέρχονται στον Καναδά από τα μέσα Αυγούστου για μη απαραίτητα ταξίδια. Ο Τrudeau έκανε τις παρατηρήσεις του σε τηλεφωνική συνέντευξη με Καναδούς επαρχιακούς ηγέτες την Πέμπτη το βράδυ, σύμφωνα με μια ανάγνωση της πρόσκλησης που εξέδωσε το γραφείο του, αναφέρει το CBS News Για να διευκρινίσει τι ειπώθηκε, ο Τrudeau είπε ότι έχουν διεξαχθεί συνεχείς συζητήσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες για να αρχίσουν να επιτρέπονται πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες των ΗΠΑ και μόνιμοι κάτοικοι στον Καναδά για μη απαραίτητα ταξίδια μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι εάν το τρέχον ποσοστό εμβολιασμού συνεχίσει να βελτιώνεται και οι συνθήκες δημόσιας υγείας το δικαιολογούν, «ο Καναδάς θα είναι σε θέση να καλωσορίσει πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από όλες τις χώρες μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου», δήλωσε η πρόσκληση, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Καναδάς έκανε πολύ καλά τον εμβολιασμό των πολιτών του έναντι του κορωνοϊού, με το 80% του πληθυσμού να έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου Covid-19, ενώ τουλάχιστον το 53% είναι πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο Υγείας Howard Njoo.

Η Politico σημειώνει ότι η στάση του Trudeau σχετικά με τη διατήρηση των συνόρων με τις ΗΠΑ κλειστών δεν του έδωσε πολλούς φίλους στις πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του εκπροσώπου Brian Higgins (D-NY) και του βουλευτή της Νέας Υόρκης Jonathan Rivera.

Το ζευγάρι εξέδωσε κοινή δήλωση νωρίτερα αυτόν τον μήνα προτρέποντας την Καναδική κυβέρνηση να ανοίξει τα χερσαία σύνορα, υποστηρίζοντας ότι «η ανάγκη για τέτοια δραστικά μέτρα έχει πλέον λήξει». «Ζητούμε με σεβασμό από τους Καναδούς αξιωματούχους να χρησιμοποιήσουν τις εξουσίες που ορίζονται από τα γραφεία τους για να τερματίσουν το κλείσιμο των συνόρων για καλό στις 21 Ιουλίου και να επιστρέψουν τα δύο μεγάλα έθνη μας σε έναν τόπο συγκατοίκησης», ανέφερε η δήλωση.

Η Καναδική κυβέρνηση αναμένει ότι θα παραδοθούν αρκετά εμβόλια για το 80 τοις εκατό των επιλέξιμων Καναδών για να εμβολιαστούν πλήρως μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Και πρέπει να σημειωθεί ότι ο Καναδάς συνεχίζει να ηγείται των χωρών της ομάδας G20 στα ποσοστά εμβολιασμού.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ