Η στρατηγική της κυβέρνησης για να μην ξεφύγει η πανδημία – Το σχέδιο για τα τοπικά lockdown


«Η χώρα δεν θα ξανακλείσει», ξεκαθαρίζουν κυβερνητικές πηγές

Σε αγώνα δρόμου επιδίδεται η κυβέρνηση προκειμένου να ελέγχει η πανδημία και να περιοριστεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Έτσι το στο κυβερνητικό επιτελείο έχουν αποφασίσει να λαμβάνουν αυστηρά μέρα όπου κρίνεται απαραίτητο, προκειμένου να μην υπάρξουν συνέπειες για τον τουρισμό, οι οποίες θα πλήξουν και την οικονομία.

«Η χώρα δεν θα ξανακλείσει» ξεκαθαρίζουν κυβερνητικές πηγές, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως οι όποιοι περιορισμοί θα είναι τοπικού χαρακτήρα, όπως συνέβη και στη Μύκονο, στην οποία επιβλήθηκε μίνι lockdown μέχρι 26 Ιουλίου.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα αξιολογούνται καθημερινά, με την κυβέρνηση και τους ειδικούς να είναι έτοιμοι να παρέμβουν όταν κριθεί απαραίτητο.

Εκτός από τη Μύκονο ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν ακόμα νησιά. Πρόκειται για την Πάρο, την Σαντορίνη, την Ίο και την Κρήτη, ενώ τα τελευταία 24ωρα και στην Κέρκυρα επιδεινώνεται η κατάσταση. Οι επιστήμονες χτυπούν καμπανάκι και καλούν τους πολίτες να να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, ενώ είναι είναι πλέον ξεκάθαρο πως δεν υπάρξει συμμόρφωση θα υιοθετηθεί το «μοντέλο της Μυκόνου» και θα τεθούν σε εφαρμογή τοπικοί περιορισμοί.

Εν τω μεταξύ στο κυβερνητικό επιτελείο εξετάζονται διάφορα μέτρα που θα αφορούν τοπικά lockdown, ώστε να περιορίζεται η διασπορά.

Μεταξύ των περιορισμών που βρίσκονται στο τραπέζι είναι οι εξής:
  • Υποχρεωτικό έξτρα διαγνωστικό τεστ (εκτός από τα ήδη προβλεπόμενα) για τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους στον τουρισμό – Δυνατότητα στον εργοδότη να αποσύρει όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους από θέσεις εργασίας με στενή επαφή με το κοινό στα ξενοδοχεία και μετακίνησή τους σε άλλα πόστα.
  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως οργανωμένα πάρτυ, πανηγύρια, λαϊκές αγορές
  • Απαγόρευση μουσικής όλο το εικοσιτετράωρο
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας την νύχτα
  • Μείωση του μέγιστου αριθμού ατόμων στην εστίαση από τα 10 στα 4 και κατ’ εξαίρεση 6, εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ