Αίσθημα Κάψιμο: Κορυφαίος Διατροφολόγος παρέχει συμβουλές για την καούρα

Αίσθημα Κάψιμο: Ενώ ο θερμότερος καιρός σηματοδοτεί δραστηριότητες όπως τα μπάρμπεκιου και τα πικνίκ, για όσους πάσχουν από συχνή καούρα αυτές οι εποχές του έτους και οι σχετικές κοινωνικές περιστάσεις γίνονται δύσκολες, σύμφωνα με τον Δρ Vikki Petersen. Ο Δρ Petersen είναι πιστοποιημένος κλινικός διατροφολόγος. Ο Petersen εξηγεί στην Digital Journal τι είναι η καούρα, σημειώνοντας: «Η καούρα είναι η ακατάλληλη κίνηση του οξέος του στομάχου σας στον οισοφάγο σας. Το στομάχι σας είναι μια «σακούλα οξέος» και πρέπει να είναι τόσο πολύ όξινο για να αφομοιώσετε σωστά το φαγητό σας. » Προσθέτει: «Εάν το στομάχι σας σπαστεί, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το περιεχόμενό του (οξύ) να εκτοξευτεί στον οισοφάγο σας. Μπορεί επίσης να ονομαστεί GERD ή παλινδρόμηση.

Η μακροχρόνια έκθεση σε οξύ μπορεί να φλογώσει τον οισοφάγο σας, οδηγώντας σε έλκη και ακόμη και καρκίνο.” Προειδοποιεί επίσης για τη φαρμακευτική στρατηγική, σημειώνοντας: «Τα αντιόξινα είναι από μόνα τους επικίνδυνα καθώς έχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες στην πέψη, το ανοσοποιητικό σύστημα και την υγεία των οστών. Είναι σημαντικό να επιλύσετε πλήρως τη βασική αιτία της καούρας σας.”

Για να βοηθήσει τους αναγνώστες, ο Δρ Vikki Petersen παρέχει επτά αιτίες καούρας που πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι αναγνώστες της Digital Journal. Αυτές είναι:

# 1: Παχυσαρκία Το υπερβολικό βάρος συχνά σχετίζεται με μια διευρυμένη κοιλιακή χώρα και αδύναμους κοιλιακούς μυς.

Η καλή δύναμη του πυρήνα είναι σημαντική για την εξισορρόπηση των μυών που εμπλέκονται στη σωστή πέψη. Είναι ενδιαφέρον ότι οι μύες του πυρήνα σας εμπλέκονται πολύ στη σωστή λειτουργία και τον τόνο του διαφράγματος που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το στομάχι σας και είναι ένας αιτιολογικός παράγοντας στην καούρα όταν δυσλειτουργεί.

# 2: Κάπνισμα Το κάπνισμα μπορεί να χαλαρώσει τον σφιγκτήρα στον οισοφάγο σας, ο οποίος, από τη σχεδίαση, εμποδίζει το φαγητό να μετακινηθεί από το στομάχι σας στον οισοφάγο σας. Η ακεραιότητα αυτού του σφιγκτήρα μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο από το κάπνισμα.

# 3: Διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά Τα υπερβολικά «κακά» λίπη ασκούν πίεση στο ήπαρ, στη χοληδόχο κύστη και στο στομάχι. Ένας τέτοιος ερεθισμός μπορεί να προκαλέσει καούρα και την παρουσία αφιλόξενων οργανισμών στο έντερο. Δοκιμάστε να ενσωματώσετε μερικές τροφές με χαμηλά λιπαρά στη διατροφή σας.

# 4: Άγχος. Το υψηλό, χρόνιο άγχος σας βάζει σε κατάσταση μάχης ή πτήσης, μια απόκριση του νευρικού συστήματος που δεν είναι συμβατή με τη σωστή πέψη. Η καλή πέψη εξαρτάται από την ισορροπία του νευρικού συστήματος – τόσο το συμπαθητικό όσο και το παρασυμπαθητικό πρέπει να λειτουργούν με πλήρη χωρητικότητα, όχι μόνο ως απάντηση «μάχης ή πτήσης» του συμπαθητικού νευρικού συστήματος.

# 5: Αϋπνία Η αϋπνία είναι συχνά το αποτέλεσμα της καούρας επειδή ο ερεθισμός που προκαλείται από την παλινδρόμηση οξέων τείνει να εμφανίζεται συχνότερα τη νύχτα όταν ξαπλώνετε. Εάν είστε επιρρεπείς σε καούρα δοκιμάστε να τρώτε τρόφιμα για να τη μειώσετε, ειδικά πριν από το κρεβάτι, ώστε να μπορείτε να κοιμηθείτε καλύτερα.

# 6: Πάρα πολύ καφεΐνη Η υπερβολική καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει καούρα σε ορισμένα άτομα. Η καφεΐνη μπορεί να χαλαρώσει τον σφιγκτήρα στον κάτω οισοφάγο που βοηθά στην αποτροπή της κίνησης των τροφίμων σε λάθος κατεύθυνση.

Εάν είστε κάποιος που ο σφιγκτήρας χαλαρώνει λόγω καφεΐνης, θα υποφέρετε από παλινδρόμηση οξέος.

# 7: Κήλη

Έγραψα ένα βιβλίο για το θέμα που πηγαίνει σε βάθος σε αυτό το θέμα, αλλά εν συντομία, μια διαφραγματική κήλη είναι όταν το στομάχι ανυψώνεται, πιέζει ή ανεβαίνει πάνω από το διάφραγμα. Αυτή η λανθασμένη τοποθέτηση συχνά έχει ως αποτέλεσμα το οξύ που υπάρχει στο στομάχι να ανέβει στον οισοφάγο με καούρα.

Όσον αφορά την αποφυγή και τη θεραπεία της καούρας, ο Δρ Vikki Petersen συνιστά τα εξής:

Συμβουλή # 1: Τρώτε αργά και μασάτε καλά το φαγητό σας

Η υπερπλήρωση του στομάχου σας μπορεί να προκαλέσει σπασμό και να κινηθεί προς τα πάνω, με αποτέλεσμα την καούρα. Δοκιμάστε να τρώτε πιο αργά και αφιερώστε περισσότερο χρόνο για να μασάτε το φαγητό σας.

Συμβουλή # 2: Μην ξαπλώνετε μετά το φαγητό Ενώ μπορεί να είναι δελεαστικό, μείνετε σε όρθια θέση επιτρέποντας τη βαρύτητα να βοηθήσει την πέψη. Θυμηθείτε ότι το πεπτικό σας σύστημα κινείται από πάνω προς τα κάτω. Εάν ξαπλώσετε ή κουνιέστε μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματική μετακίνηση των τροφίμων από το στομάχι σας στο λεπτό έντερο.

Συμβουλή # 3: Η άσκηση γίνεται καλύτερα με άδειο στομάχι

Περιμένετε τουλάχιστον 30 έως 60 λεπτά ή έως ότου δεν έχετε πλέον την αίσθηση ότι είστε γεμάτοι, πριν ξεκινήσετε την άσκηση.

Σημείωση: αυτό δεν περιλαμβάνει εύκολη βόλτα μετά το γεύμα. Η ήπια κίνηση όπως το περπάτημα μετά το φαγητό βοηθά στην πέψη.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ