Ουρουγουάη: Οι αρχές θέλουν να ανοίξουν εντός 2021 τα σύνορα στους τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί


Ο συντηρητικός πρόεδρος της Ουρουγουάης, ο Λουίς Λακάγιε Που, δήλωσε χθες Κυριακή πως η κυβέρνησή του σκοπεύει να ανοίξει ξανά τα σύνορα της χώρας της Λατινικής Αμερικής στους ξένους που έχουν εμβολιαστεί για την COVID-19 πριν από το τέλος της χρονιάς.

«Ένας από τους τομείς που έχουν χτυπηθεί πιο σκληρά και πρέπει να βοηθήσουμε να ενεργοποιηθεί εκ νέου είναι αυτός του τουρισμού. Αν αυτό που βιώνουμε και η εξέλιξη με τις παραλλαγές (σ.σ. του νέου κορονοϊού) το επιτρέψουν, θα ανοίξουμε τα σύνορα την άνοιξη (σ.σ. του νότιου ημισφαιρίου) σε ξένους (τουρίστες) που έχουν εμβολιαστεί», εξήγησε.

Το υπουργείο Υγείας της Ουρουγουάης επιβεβαίωσε το Σάββατο ότι εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα της πολύ πιο μολυσματικής παραλλαγής Δέλτα του νέου κορονοϊού, καθώς και δύο κρούσματα των παραλλαγών Άλφα και Βήτα.

Σύμφωνα με τις αρχές, πάνω από το 69% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου για την COVID-19, ενώ πάνω από το 57% έχει εμβολιαστεί πλήρως. Τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες τα κρούσματα, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι θάνατοι μειώνονται, έπειτα από την έξαρση της πανδημίας την περίοδο από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο.

Ως αυτό το στάδιο ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Ουρουγουάη ανέρχεται σε 5.879 νεκρούς επί συνόλου 378.733 μολύνσεων.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ