Σπυράκια προσώπου : Συμβουλές για να τα αποτρέψετε


Τα σπυράκια, που ονομάζονται επίσης ακμή , εμφανίζονται όταν οι αδένες του δέρματος του δέρματος σας είναι υπερβολικοί και οι πόροι φλεγμονώνονται. Μερικοί τύποι βακτηρίων του δέρματος μπορεί να επιδεινώσουν τα σπυράκια. Τα σπυράκια μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στο δέρμα, αλλά συμβαίνουν συχνότερα στο πρόσωπο.

Επειδή τα σπυράκια προκαλούνται συνήθως από ανδρογόνες ορμόνες και, σε ορισμένες περιπτώσεις, από τη γενετική, δεν υπάρχει σίγουρος τρόπος για την πρόληψή τους. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές μέθοδοι για τη μείωση της σοβαρότητάς τους και τη διατήρηση σε έλεγχο. Εδώ είναι 14 από αυτά.

 Πλύνετε σωστά το πρόσωπό σας
  • Για να αποφύγετε τα σπυράκια, είναι σημαντικό να απομακρύνετε το υπερβολικό λάδι, τη βρωμιά και τον ιδρώτα καθημερινά. Ωστόσο, το πλύσιμο του προσώπου σας περισσότερες από δύο φορές την ημέρα μπορεί να επιδεινώσει την ακμή.
  • Μην πλένετε το πρόσωπό σας με σκληρά καθαριστικά που στεγνώνουν το δέρμα. Χρήση καθαριστικό χωρίς αλκοόλ .

Για να πλύνετε το πρόσωπό σας

  1. Βρέξτε το πρόσωπό σας με ζεστό, όχι ζεστό νερό.
  2. Εφαρμόστε ένα ήπιο καθαριστικό με μια απαλή, κυκλική κίνηση χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας και όχι ένα πλυντήριο.
  3. Ξεπλύνετε καλά και στεγνώστε.

Γνωρίστε τον τύπο του δέρματός σας
  • Οποιοσδήποτε μπορεί να πάρει σπυράκια, ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός του. Το λιπαρό δέρμα είναι το πιο επιρρεπές σε σπυράκια. Προκαλείται από τους σμηγματογόνους αδένες του δέρματος που παράγουν πολύ λιπαρό σμήγμα.
  • Ένας άλλος τύπος δέρματος που μπορεί να προκαλέσει σπυράκια είναι το συνδυασμό δέρματος Συνδυασμός δέρματος σημαίνει ότι έχετε τόσο ξηρές περιοχές όσο και λιπαρές περιοχές. Οι λιπαρές περιοχές τείνουν να είναι το μέτωπο, η μύτη και το πηγούνι σας, που ονομάζονται επίσης ζώνη Τ.
  • Η γνώση του τύπου του δέρματός σας θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τα σωστά προϊόντα περιποίησης του δέρματος. Για παράδειγμα, εάν το δέρμα σας είναι λιπαρό, επιλέξτε μη φαινομενικά προϊόντα που είναι σχεδιασμένα για να μην εμποδίζουν τους πόρους.
Ενυδατώνει το δέρμα
  • Οι ενυδατικές βοηθούν το δέρμα να παραμένει ενυδατωμένο. Αλλά πολλά ενυδατικά περιέχουν λάδι, συνθετικό άρωμα ή άλλα συστατικά που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα και να προκαλέσουν σπυράκια.
  • Για να αποφύγετε τα σπυράκια, χρησιμοποιήστε Χωρίς αρώματα, μη φαινομενικά ενυδατικά μετά το πλύσιμο του προσώπου σας ή όταν το δέρμα σας αισθάνεται ξηρό.

Ακολουθεί βίντεο για την ακμή

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ