Αθλητισμός: Η γιόγκα είναι ένα εργαλείο ενίσχυσης της σωματικής & συναισθηματικής υγείας [vid]


Η γιόγκα μπορεί να είναι το αντίδοτο σε ό,τι σας ενοχλεί, και δεν αναφερόμαστε μόνο στον σωματικό πόνο ή την αϋπνία. Σύμφωνα με την Ιατρική σχολή του Χάρβαρντ, οι έρευνες επισημαίνουν ότι έως και το 90% όλων των επισκέψεων σε γιατρό μπορεί να αποδοθούν σε προκλήσεις που σχετίζονται με το άγχος. Στους αγχώδεις ρυθμούς της καθημερινότητας, η γιόγκα προσφέρει την ανάπαυλα εκείνη για να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα – όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχικά και συναισθηματικά. Είναι αναμφισβήτητα ένα εργαλείο δια μέσου του οποίου μπορούμε να βελτιώσουμε παράλληλα τη δύναμη, την ισορροπία και την ευελιξία μας, ενώ βοηθάμε τον πνεύμα μας να ηρεμήσει και να νιώσει ασφάλεια. Φανταστείτε τι θα μπορούσε να συμβεί αν κάνατε γιόγκα κάθε μέρα ως συνειδητή πρακτική αυτοφροντίδας.

Σε αντίθεση με τις καθημερινές πιέσεις και τις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής, η γιόγκα σάς δίνει την ευκαιρία να κάνετε ένα βήμα πίσω και απλά να είστε παρόντες/παρούσες στη στιγμή – και η επιστήμη ανακαλύπτει πολλά οφέλη από αυτή την διαδικασία. Ακολουθούν ορισμένοι μόνο από τους τρόπους με τους οποίους η γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει:

  • Ενισχύει την υγεία

Η γιόγκα λειτουργεί σε πολλά συστήματα του σώματος ταυτόχρονα. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το Χάρβαρντ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, ενώ ταυτόχρονα ανακουφίζει τον πόνο στην πλάτη σας και βοηθά στην αντιμετώπιση του άγχους.

  • Μεγαλύτερη ευημερία

Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι όσο πιο συχνά εξασκείτε γιόγκα, τόσο περισσότερο ενισχύετε θετικά συναισθήματα, όπως μεγαλύτερη ικανοποίηση στη ζωή, χαρά, ενέργεια και αυξημένη αίσθηση ευεξίας.

  • Εξοικονόμηση κόστους υγείας

Σύμφωνα με μια μελέτη του Χάρβαρντ που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLOS One, όταν οι ερευνητές συνέκριναν τα ιατρικά έξοδα για 4.400 άτομα πριν και μετά τη συμμετοχή σε προπονήσεις χαλάρωσης, που περιελάμβαναν τεχνικές όπως ο διαλογισμός και η γιόγκα, διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι χρησιμοποίησαν 43% λιγότερες ιατρικές υπηρεσίες. Αυτό μεταφράστηκε σε εξοικονομήσεις από 640$ έως 25.500$ ανά άτομο κάθε χρόνο.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ