Αγγλία Τζόνσον: Σχεδόν όλοι οι περιορισμοί COVID-19 θα εξαφανιστούν.


Αγγλία Τζόνσον: Παρά το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων Covid-19 από τον Ιανουάριο, από το Λονδίνο στο Λίβερπουλ, χιλιάδες νέοι σκοπεύουν να χορέψουν το βράδυ στα πάρτι «Ημέρα της Ελευθερίας» τη στιγμή που θα γίνουν τη Δευτέρα. Τα κλαμπ της Αγγλίας αντιμετωπίζουν τη στιγμή όπως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με πάρτι, πολύ κομφετί και χορό – με τους περισσότερους ανθρώπους να σχεδιάζουν να χορέψουν το βράδυ καθώς τα νυχτερινά κέντρα ανοίγουν για πρώτη φορά μετά από 17 μήνες. Το Associated Press αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια του μεσονυχτίου – σχεδόν όλοι οι περιορισμοί COVID-19 θα εξαφανιστούν.

Ξεπεράστηκαν οι προϋποθέσεις για  μάσκα, κοινωνικές αποστάσεις και όρια στα πλήθη σε θεατρικές παραστάσεις ή μεγάλες εκδηλώσεις.

Είναι «η στιγμή που περιμέναμε, οι πελάτες μας περίμεναν», δήλωσε ο Tristan Moffat, διευθυντής λειτουργιών του μουσικού χώρου του Λονδίνου The Piano Works.

Το Piano Works έχει χάσει περίπου 40.000 λίβρες (55.000 $) τον μήνα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και είναι πραγματικά πρόθυμο να ανοίξει ξανά, σχεδιάζοντας ένα πάρτι «αντίστροφης μέτρησης» απόψε.

Τα στατιστικά είναι απογοητευτικά. Η Βρετανία κατέγραψε 54.674 νέα κρούσματα Covid-19 το Σάββατο – τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό από τον Ιανουάριο.

Περισσότεροι από 128.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πεθάνει από την ασθένεια, τον υψηλότερο αριθμό θανάτων στην Ευρώπη.

Περίπου το 67,8% των ενηλίκων, ή λίγο περισσότερο από το μισό του συνολικού πληθυσμού, έχει λάβει δύο δόσεις εμβολίου.

Οι Financial Times ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, «η οποία λέει ότι η αύξηση της νόσου το καλοκαίρι είναι καλύτερη από αυτή του χειμώνα, επιμένει ότι οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν να ζουν με τον ιό και εκφορτώνουν την ευθύνη για τη διαχείριση της πανδημίας σε άτομα και επιχειρήσεις».

Και μια ανοιχτή επιστολή που υπεγράφη από περισσότερους από 100 γιατρούς και επιστήμονες που δημοσιεύθηκε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό The Lancet επέκρινε την απόφαση της κυβέρνησης.

«Δεν μπορώ να σκεφτώ κανένα ρεαλιστικό καλό σενάριο για να βγούμε από αυτήν τη στρατηγική, φοβάμαι», δήλωσε ο Julian Tang, κλινικός ιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Λέστερ.

“Νομίζω ότι είναι πραγματικά ένας βαθμός πόσο άσχημα θα είναι.” Ακόμα και ο επικεφαλής ιατρός του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, Κρις Γουίτι, προειδοποίησε ότι «θα μπορούσαμε να βρούμε ξανά πρόβλημα εκπληκτικά γρήγορα».

Ο ίδιος ο Τζόνσον υποχώρησε στη συζήτηση για την ελευθερία και τόνισε ότι η ζωή δεν θα επανέλθει αμέσως στο πώς ήταν πριν από την πανδημία.

Όπως είναι, ο πρωθυπουργός Τζόνσον δεν θα κάνει «δουλειά ως συνήθως» στο Λονδίνο, ούτως ή άλλως. Ο πρωθυπουργός και ο επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ ειδοποιήθηκαν και οι δύο για μια νύχτα από την εφαρμογή τηλεφωνικής δοκιμής και εντοπισμού της Αγγλίας και τώρα αυτοαπομονώνονται, σύμφωνα με το NBC News.

Ο Τζόνσον είχε μια συνάντηση την Παρασκευή με τον υπουργό Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ, ο οποίος έδειξε θετικός για την Covid-19 το Σάββατο.

Ο Javid, ο οποίος έχει εμβολιαστεί πλήρως, είπε ότι βιώνει ήπια συμπτώματα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ