Κρήτη: Νέες μαρτυρίες για τους πυροβολισμούς στο Ηράκλειο – Πώς τραυματίστηκε ο 52χρονος


Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για το τι ακριβώς έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο ορεινό χωριό του δήμου Ηρακλείου όπου τραυματίστηκε στο πόδι ένα άτομο – Τι αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες αλλά και άτομα που γνωρίζουν το παρασκήνιο της υπόθεσης.

Είναι φοβερό το γεγονός ότι ουσιαστικά, όπως τονίζεται, ένας ακόμη «πιστολέρο» -σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες που δόθηκαν στο Creta24-, απείλησε ένα ολόκληρο χωριό, λίγο πριν πατήσει τη σκανδάλη από το εννιάρι πιστόλι, η σφαίρα του οποίου τραυμάτισε στο αριστερό πόδι έναν 52χρονο.

Ο άνθρωπος αυτός λένε άτομα που βρέθηκαν εκείνη την ημέρα στο επεισόδιο, «πλήρωσε τη νύφη», διότι «αρχικά φυγάδευσε έναν 16χρονο και στη συνέχεια επειδή προσπάθησε να ηρεμήσει τον άνθρωπο που κρατούσε το πιστόλι στην πλατεία του χωριού και απειλούσε Θεούς και Δαίμονες».

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η αφορμή για το νέο αιματηρό περιστατικό δεν δόθηκε πριν από τρεις ημέρες, όπως αρχικώς ειπώθηκε από ανεπίσημες πηγές της Αστυνομίας. Πριν από περίπου 10 ημέρες σημειώθηκε το πρώτο περιστατικό, το οποίο επαναλήφθηκε «καρμπόν» και πυροδότησε την κατάσταση…

Όπως σημειώνουν άτομα που γνωρίζουν τι ακριβώς συνέβη όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου δέκα ημέρες μέσα στο καφενείο του χωριού. Εκεί εργάζεται ένας ανήλικος, ο οποίος βοηθάει το θείο του και ιδιοκτήτη του καφενείου. Εκείνη την ημέρα ένας 61χρονος κάτοικος του χωριού φέρεται να έκανε μια κίνηση που ενόχλησε τον πιτσιρικά, αλλά δεν έδωσε συνέχεια, παρά μόνο κοιτάζοντάς τον έντονα, φανερώνοντας με αυτό τον τρόπο την ενόχλησή του.

Το ίδιο σκηνικό, όπως λένε κάτοικοι του χωριού, επαναλήφθηκε και πάλι προ τριημέρου και πάλι μέσα στο καφενείο. Τότε ο 16χρονος εργαζόμενος φέρεται να αντέδρασε και να είπε στον 61χρονο που φέρεται να τον ενόχλησε με τη συμπεριφορά του ότι εάν το επαναλάβει «θα του πετάξει το δίσκο στο κεφάλι».

Κάτοικος του χωριού ανέφερε χαρακτηριστικά: «η αντίδραση του παιδιού μαθεύτηκε και έγινε ντόρος στο χωριό, όλοι μιλούσαν γι’ αυτό. Αυτό ενόχλησε τους συγγενείς του 61χρονου, που ήρθαν να ζητήσουν το λόγο».

Πράγματι, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, ένας εκ των συγγενών του 61χρονου που κατηγορείται ότι με τη συμπεριφορά του πρόσβαλε τον ανήλικο, πήγε στο καφενείο. Σύμφωνα πάντα με κατοίκους του χωριού, κινήθηκε απειλητικά προς τον 16χρονο. Βλέποντας το περιστατικό ο ιδιοκτήτης του καφενείου που είναι και συγγενής του ανήλικου, προσπάθησε να μπει στη μέση για να γλυτώσει τον ανήλικο συγγενή του και δέχτηκε μια μπουνιά στο πρόσωπο.

Ο 16χρονος έφυγε από το καφενείο και βρήκε καταφύγιο στο σπίτι του κατοίκου του χωριού, ο οποίος λίγη ώρα μετά θα τραυματιζόταν από σφαίρα στο αριστερό πόδι.

Αμέσως μετά την επίθεση στον ιδιοκτήτη του καφενείου και αφού στο χώρο είχε φτάσει και ο δεύτερος συγγενής του 61χρονου, αναχώρησαν με τα αυτοκίνητά τους για να επιστρέψουν μετά από τρία με τέσσερα λεπτά, σύμφωνα πάντα με τις περιγραφές.

«Άρχισαν να φωνάζουν σε όλο το χωριό στην πλατεία και να βρίζουν. Όταν επέστρεψαν ο ένας από τους δύο είχε όπλο και μας απειλούσε. Τότε ο 52χρονος μπήκε στη μέση για να τους ηρεμήσει και να τους πει τι είναι αυτά που λένε και κάνουν. Στο επεισόδιο αυτό δεν ήταν παρών το άτομο που κατηγορείται ότι με τη στάση του είχε προσβάλει τον ανήλικο. Στην προσπάθεια του 52χρονου να τον ηρεμήσει τον πυροβόλησε ο δράστης . Η αλήθεια είναι ότι δεν τον στόχευε, αν ήθελε να τον σκοτώσει θα μπορούσε να το είχε κάνει, όμως δεν τον σημάδευε με το όπλο» είπε κάτοικος του χωριού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ