Ψηφιακή υγεία πανδημία: Οι νέες τάσεις για το 2021 στην υγειονομική περίθαλψη

Ψηφιακή υγεία πανδημία: Ο όγκος συναλλαγών ιδιωτικών μετοχών σημείωσε χαμηλό το πρώτο εξάμηνο του 2020 καθώς η πανδημία επιβράδυνε τις ΗΠΑ και τις παγκόσμιες οικονομίες. Όμως προς το τέλος του έτους, οι προσφορές άρχισαν να αυξάνονται, ιδίως στον ψηφιακό χώρο υγείας. Η νόσος COVID-19 ανάγκασε τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να επενδύσουν στην εικονική περίθαλψη και η τεχνολογία ήταν το μέσο για να καταστεί δυνατή αυτή η αλλαγή. Οι επενδυτές παρατήρησαν και περισσότερες προσφορές επικεντρώθηκαν σε εταιρείες που ειδικεύονται στην τηλεθεραπεία, την παρακολούθηση απομακρυσμένων ασθενών και άλλες τεχνολογικές πλατφόρμες που διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ ειδικών.

Αναμένεται ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί το 2021, καθώς υπάρχουν τρεις παράγοντες κατά την αξιολόγηση του ψηφιακού τοπίου υγείας

Διευκόλυνση των νόμων και των κανονισμών που περιβάλλουν την τηλεϊατρική και την ψηφιακή υγεία

Τόσο η τηλεϋγειονομική όσο και η ψηφιακή υγεία ρυθμίζονται σε μεγάλο βαθμό, καθώς κάθε κράτος έχει νόμους και κανονισμούς που διέπουν τον τρόπο με τον οποίο παρέχεται η περίθαλψη και πώς χρεώνεται η εν λόγω υπηρεσία. Σε απάντηση στην πανδημία, έχουμε δει την ευελιξία με αυτούς τους νόμους και κανονισμούς και η διοίκηση του Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι μπορεί να κάνει μόνιμες κάποιες ευελιξίες. Οι επενδυτικές ευκαιρίες πιθανότατα θα αυξηθούν ως αποτέλεσμα της προθυμίας της διοίκησης του Μπάιντεν να μειώσει ορισμένα από τα μακροχρόνια εμπόδια στην κάλυψη και την πληρωμή για εικονικές υπηρεσίες, όπως τηλεθεραπεία, παρακολούθηση απομακρυσμένων ασθενών και άλλες σχετικές υπηρεσίες. Αυτό είναι ένα θετικό σημάδι για τις εταιρείες που εξετάζουν την υγειονομική περίθαλψη μέσω του φακού μιας τεχνολογικής λύσης.

Ανακατανομή πόρων λόγω διάθεσης εμβολίων

Από την έναρξη της πανδημίας, τα εργαστήρια διεξήγαγαν τεράστιο όγκο δοκιμών και έπρεπε να αυξήσουν το προσωπικό και άλλους πόρους. Επιπλέον, η συντριπτική πλειοψηφία των δοκιμών COVID-19 πρέπει να παραγγελθεί από ιατρό ή νοσοκόμα, επιβαρύνοντας περαιτέρω τους διαθέσιμους πόρους. Ενώ οι δοκιμές πιθανότατα θα συνεχιστούν σε κάποια χωρητικότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο αριθμός των δοκιμών θα μειωθεί πιθανώς σταθερά καθώς εμβολιάζονται περισσότερα άτομα. Αυτό σημαίνει ότι η χωρητικότητα θα ανοίξει, τόσο για τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης που παραγγέλνουν τις εξετάσεις όσο και για τις εταιρείες εργαστηρίου που τις πραγματοποιούσαν. Ως αποτέλεσμα, οι εταιρείες πρέπει να αρχίσουν να αναρωτιούνται:

Πού υπάρχουν ευκαιρίες για αλλαγή της εστίασης και των πόρων που είχαν προηγουμένως αφιερωθεί στις δοκιμές;

Ποιες άλλες προϋποθέσεις προσφέρονται για δοκιμές στο σπίτι;

Πού μπορούν οι εταιρείες να αλλάξουν προσπάθειες που είχαν προηγουμένως επικεντρωθεί στον έλεγχο παραγγελιών;

Αντιμετώπιση της ψυχικής υγείας και της άλλης επιδημίας

Το COVID-19 εμφανίστηκε προφανώς ως το σημαντικότερο επείγον της υγείας του περασμένου έτους. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται ακόμη στη μέση μιας επιδημίας εθισμού στα οπιοειδή.

Επιπλέον, το COVID-19 ήταν σκληρό για την ψυχική υγεία πολλών ανθρώπων. Σε απάντηση, πολλοί εργοδότες έχουν καταστήσει την ψυχική υγεία υψηλότερη προτεραιότητα, και αυτή η τάση είναι πιθανό να συνεχιστεί, ακόμη και όταν οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στο χώρο εργασίας. Το 2021, οι επενδυτές είναι πιθανό να συνεχίσουν να δίνουν έμφαση σε ψηφιακά εργαλεία υγείας και προσφορές υπηρεσιών που επικεντρώνονται στην ευαισθητοποίηση και την υγεία της συμπεριφοράς.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here