Χείλια : Tips για να τα φροντίσετε σωστά


Τα χείλη είναι πιθανό να σπάσουν και να σπάσουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα όταν είναι ξηρό και κρύο έξω. Η υπερβολική θερμότητα ή ο άνεμος μπορεί επίσης να προκαλέσει σκασίματα. Ευτυχώς, μερικά απλά βήματα μπορούν να διατηρήσουν τα χείλη σας απαλά και απαλά. Αυτή η ρουτίνα φροντίδας των χειλιών θα βοηθήσει τα χείλη σας να παραμείνουν σε κορυφαία κατάσταση – ανεξάρτητα από την εποχή.

Είτε πρόκειται για ένα δοκιμασμένο και αληθινό σχήμα φροντίδας του δέρματος, πόσο συχνά πλένετε τα μαλλιά σας ή τα καλλυντικά για τα οποία είστε περίεργοι, η ομορφιά είναι προσωπική.

Πώς να φροντίσετε τα χείλη σας 

  • Σε αντίθεση με το δέρμα στο υπόλοιπο σώμα σας, τα χείλη δεν έχουν σμηγματογόνους αδένες. Αυτοί οι μικροσκοπικοί αδένες ανοίγουν στα θυλάκια των μαλλιών. Είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή του λαδιού που διατηρεί το δέρμα απαλό και ενυδατωμένο.
  • Ενώ μπορεί να γλείφετε ενστικτωδώς τα χείλη σας για να τα διατηρείτε ενυδατωμένα, κάτι τέτοιο οδηγεί σε μεγαλύτερη ξηρότητα.
  • Το γλείψιμο μπορεί επίσης να προκαλέσει τη δημιουργία ζύμης στα χείλη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση γνωστή ως γωνιακή χειλίτιδα ή επώδυνη φλεγμονή στις γωνίες των χειλιών.
Βήμα προς βήμα καθημερινή ρουτίνα φροντίδας χειλιών 
  • Υπάρχουν δύο μέρη της ρουτίνας φροντίδας των χειλιών: ενυδάτωση και απολέπιση. Θα πρέπει να κάνετε απολέπιση μόνο εάν τα χείλη σας είναι επιρρεπή σε σκασίματα και ρωγμές.

Ενυδρο

Κάθε φορά που τα χείλη σας αισθάνονται στεγνά είναι η κατάλληλη στιγμή για να χρησιμοποιήσετε ένα βάλσαμο για τα χείλη.

  1. Χρησιμοποιήστε ένα απλικατέρ ή τα δάχτυλά σας για να εφαρμόσετε ενυδατικό βάλσαμο ελεύθερα στα χείλη, ακόμα και στις γωνίες.
  2. Εάν ξοδεύετε χρόνο έξω και η ενυδατική κρέμα των χειλιών σας δεν περιέχει αντηλιακό, ακολουθήστε ένα βάλσαμο για τα χείλη SPF 30+.
  3. Επαναλάβετε την αίτηση σε τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η Desai συνιστά τη χρήση ενός προϊόντος ενυδάτωσης των χειλιών 2-4 φορές την ημέρα. Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε περισσότερα εάν έχετε πολύ ξηρά χείλη ή έκζεμα .

Απολέπιση

«Η απολέπιση των χειλιών μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη κάποιου ξηρού, ξεφλουδισμένου δέρματος που συσσωρεύεται και αποκαθιστά την [λάμψη], την απαλότητα και την απαλότητα που όλοι θέλουμε», λέει ο Desai.

Συνιστά την απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα ως μέρος της νυχτερινής σας ρουτίνας:

  1. Απλώστε μια μικρή ποσότητα απολεπιστικού απολέπισης στα δάχτυλά σας.
  2. Τρίψτε απαλά τα χείλη με μικρές κυκλικές κινήσεις για όχι περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα.
  3. Αφήστε το μείγμα στα χείλη για 10 λεπτά, αφήνοντας τα θρεπτικά λάδια να μουλιάσουν.
  4. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό.
  5. Στεγνώστε το δέρμα με καθαρή πετσέτα.
  6. Απλώστε ένα προστατευτικό βάλσαμο για να κλειδώσετε την υγρασία και να καταπραΰνετε τα χείλη.

Ακολουθεί βίντεο για τα χείλη

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ