Αθλητισμός: Όταν η άσκηση γίνεται σύμμαχος καλής υγείας – Cardio προπονήσεις [vid]


Ενώ ορισμένοι δηλώνουν λάτρεις της καρδιαγγειακής άσκησης και πιστά την υιοθετούν στην καθημερινή τους ρουτίνα προπόνησης, σε άλλους οι cardio ασκήσεις προκαλούν δυσανασχέτιση, καθώς αναφέρουν συχνά πως είναι δύσκολο να αναπνεύσουν κατά την διάρκεια της προπόνησης. Ωστόσο αυτό το stretching της αναπνοής είναι στην πραγματικότητα επωφελές για την υγεία των πνευμόνων και της καρδιάς. Ας δούμε ποια είναι τα οφέλη της cardio άσκησης για την υγεία.

  • Απώλεια βάρους

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι υιοθετούν την καρδιαγγειακή προπόνηση είναι επειδή μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Η cardio άσκηση είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να αδυνατίσουν επειδή βοηθά να κάψετε λίπος και να χάσετε θερμίδες. Ενώ η διατροφή είναι πιο σημαντική για την απώλεια βάρους, μια ρουτίνα καρδιαγγειακής προσπόνης θα σας βοηθήσει να προωθήσετε περαιτέρω τον στόχο σας να χάσετε κιλά.

  • Ενίσχυση της καρδιακής υγείας

Όταν κάνετε μια καρδιαγγειακή άσκηση όπως τρέξιμο ή ποδηλασία, ενισχύετε την καρδιά σας Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η cardio άσκηση κάνει τον καρδιακό σας ρυθμό να επιταχύνει και να αντλεί σωστά αίμα. Ως αποτέλεσμα, η καρδιαγγειακή προπόνηση ενισχύει την καρδιά σας, η οποία είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο σημαντικά όργανα του σώματός σας.

  • Μειώνει τον κίνδυνο νόσησης

Η καρδιαγγειακή άσκηση βοηθά επίσης στη μείωση του κινδύνου πολλών θανατηφόρων ασθενειών. Περίπου 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια ετησίως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η cardio άσκηση είναι ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών και ασθενειών μαζί με τις υποκείμενες αιτίες τους, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση και η χοληστερόλη. Πολλοί άνθρωποι πάσχουν επίσης από ασθένειες όπως ο διαβήτης και ο καρκίνος και η cardio προπόνηση μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αποτρέψετε αυτές τις ασθένειες.

  • Βελτιώνει την υγεία των πνευμόνων

Πολλοί άνθρωποι τείνουν να αποφεύγουν τις καρδιαγγειακές ασκήσεις επειδή μπορεί να είναι δύσκολο να αναπνεύσουν καθώς ασκούνται. Ωστόσο, αυτή η βαριά αναπνοή που εμπειράστε στην πραγματικότητα βελτιώνει πραγματικά τους πνεύμονές σας. Η Cardio άσκηση θα αυξήσει την υγεία των πνευμόνων σας καθώς ωθείτε την αναπνευστική σας ικανότητα στο όριο κατά τη διάρκεια μιας κουραστικής προπόνησης.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ