Άγχος: Η δύναμη της συνειδητής αναπνοής στην διαχείριση του άγχους – Διαλογισμός [vid]

Η σύγχρονη ζωή μπορεί να είναι αγχωτική για πολλούς από εμάς, και είναι γνωστό ότι το άγχος μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μας, σωματική και ψυχική. Σε ορισμένες περιπτώσεις, απλώς κια μόνο η εύρεση και αφιέρωση λίγου χρόνου για παύση και ξεκούραση σε αυτούς και εαυτές μπορεί μπορεί να είναι αρκετή, ώστε το μυαλό μας να ηρεμήσει, να πάρουμε μια ανάσα και να νιώσουμε καλύτερα στη στιγμή.

Οπότε εάν αντιμετωπίζετε άγχος και στρες μέσα στην καθημερινότητά σας και αναζητάτε τρόπους να ηρεμήσετε για να μπορείτε να πάρετε πιο συνειδητές και ασφαλείς αποφάσεις, σκεφτείτε να αφιερώσετε λίγα λέπτα μέσα στη μέρα για να κάνετε διαλογισμό και να αναπνεύσετε. Συχνά υποτιμάμε την ευεργετική δράση μια βαθιάς και με επίγνωση αναπνοής.

Ποια είναι τα οφέλη του διαλογισμού στην ψυχική μας υγεία και ειδικότερα την ανακούφιση των συμπτωμάτων του στρες

Ο διαλογισμός έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι βοηθά στην ανακούφιση του στρες μετά από οκτώ εβδομάδες τακτικής εξάσκησης.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι ο διαλογισμός είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο διαχείρισης του άγχους, που τελικά επαναπρογραμματίζει τον εγκέφαλο στο βαθμό που οι διαλογιστές καταλήγουν σε μεγαλύτερη ικανότητα διαχείρισης του στρες. Φυσικά δεν μπορείτε να έχετε αυτά τα αποτελέσματα εάν δοκιμάζετε τον διαλογισμό για πρώτη φορά ή εάν επαναλαμβάνετε την πρακτική του κάθε μήνα ή και χρόνο. Για να επωφεληθείτε από την αγχολυτική και ηρεμιστική του δράση και να χαρείτε την καθαρότητα του νου που προάγει, θα πρέπει να κάνετε διαλογισμό τακτικά και με συνέπεια.

Κατά την εξάσκησή του, το μυαλό μαθαίνει ξανά – σιγά σιγά να είναι πιο ανοιχτό και λιγότερο αντιδραστικό, Αυτό μας βοηθά να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε καλύτερα αγχογόνες καταστάσεις που πυροδοτούν δυσφορία και στρες στη ζωή μας – στην καριέρα, την οικογένεια, τη σχέση, το σχολείο, τα οικονομικά, ακόμη και την κυκλοφορία στο δρόμο!

Ακολουθεί βίντεο με καθοδηγούμενο διαλογισμό 10 λεπτών για την αντιμετώπιση του άγχους:

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ