Την Παρασκευή οι αποφάσεις για τη Μύκονο – Προς άρση τα μέτρα τη Δευτέρα


Από τι θα εξαρτηθεί εάν θα αρθούν τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στη Μύκονο για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Στη σύσκεψη της Παρασκευής θα ληφθούν οι αποφάσεις για την άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στη Μύκονο, τις τελευταίες ημέρες, λόγω της αύξησης κρουσμάτων που καταγράφηκε στο νησί.

Η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει και στη συνέχεια θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση την άρση ή μη των περιορισμών.

Νωρίτερα σήμερα, κυβερνητικές πηγές σημείωναν στο Newsbomb.gr ότι η ημερομηνία της άρσης του mini lockdown στη Μύκονο θα κριθεί από τα επιδημιολογικά .

«Τα μέτρα ισχύουν μέχρι Δευτέρα. Αν δεν επιδεινωθεί η κατάσταση μέχρι τότε θα αρθούν», τόνισαν οι ίδιες πηγές.

Εφόσον σταθεροποιηθούν τα κρούσματα και υποχωρησει η αύξηση των ασθενών για νοσηλεία στα νοσοκομεία, ο σχεδιασμός είναι να αρθούν τα μέτρα τη Δευτέρα 26 Ιουλίου. Σημειώνεται ότι είναι νωρίς ακόμα να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα των περιορισμών, ωστόσο διαφαίνεται πως η εικόνα βελτιώνεται.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί του Σαββάτου 17/7 ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα για το νησί τα οποία περιελάμβαναν:

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

2. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00. Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ