Αλίκη Βουγιουκλάκη: Τελέστηκε σήμερα το μνημόσυνο της αείμνηστης ηθοποιού [pic, vid]


Στις 23 Ιουλίου του 1996 έφυγε από τη ζωή η αείμνηστη ηθοποιός η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Ήταν μόλις δύο μερές μετά τα γενέθλιά της. Σήμερα (20/7), πάνω από δύο δεκαετίες μετά το θάνατό της, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι, τίμησαν την μνήμη της ηθοποιού στο μνημόσυνο που έκανε η οικογένειά της.

Η κορυφαία Ελληνίδα σταρ γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1934 και σήμερα θα έκλεινε τα 87 της χρόνια.

Φέτος συμπληρώνονται 25 χρόνια από τον θάνατό της και συγγενείς και συνάδελφοι τίμησαν την μνήμη της, παρευρισκόμενοι στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Στη μνήμη της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη πέθανε στις 23 Ιουλίου 1996 σε ηλικία 62 ετών, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, από καρκίνο στο συκώτι. Ακολούθησε διήμερο λαϊκό προσκύνημα της σορού της στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών. Στις 24 Ιουλίου 1996, εψάλη η νεκρώσιμη ακολουθία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών και η ταφή της πραγματοποιήθηκε την επομένη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών δημοσία δαπάνη, παρουσία πολλών συναδέλφων της και πλήθους κόσμου, που έδωσε στην κηδεία τη μορφή λαϊκού προσκυνήματος.

Σήμερα το μεσημέρι (20/7), συγγενείς και φίλοι της Αλίκης Βουγιουκλάκη βρέθηκαν στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Η Έφη Πίκουλα, με δάκρυα στα μάτια, ανέφερε στην κάμερα της εκπομπής «Καλοκαίρι #Not»: «H Αλίκη δεν ξεχνιέται. Φέτος είχα μεγάλη απώλεια…». Θυμίζουμε ότι πριν από τρεις μήνες, έφυγε από τη ζωή ο σύζυγός της, Τάκης Βουγιουκλάκης, αδελφός της Αλίκης.

Μεταξύ αυτών που παρεβρέθηκαν στην τελετή ήταν: ο Τάκης Ζαχαράτος, ο Κώστας Πρέκας, η Ελένη Ροδά, ο αγαπημένος της ανιψιός Αιμίλιος Βουγιουκλάκης, ο χορογράφος Δημήτρης Παπάζογλου, η Λόλα Νταιφά, ο επιχειρηματίας Νίκος Φρονιμόπουλος και πολλοί άλλοι.

Ο γιος της Αλίκης, Γιάννης Παπαμιχαήλ, τέλεσε ξεχωριστό τρισάγιο στη μνήμη της μητέρας του. Ο Γιάννης επισκέφθηκε το νεκροταφείο και άφησε λουλούδια στον τάφο της Αλίκης, έχοντας συνεχώς στο πλευρό του την ηθοποιό, Γρηγορία Αυγερινοπούλου και τον καλό του φίλο, Νίκο Βασιλάκη.

Δείτε το σχετικό βίντεο από την τελετή στη μνήμη της ηθοποιού:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ