Πολεμική Αεροπορία: Παραλαμβάνει το πρώτο Rafale η Ελλάδα – Συνάντηση Παναγιωτόπουλου, Παρλί


Στη Γαλλία θα βρεθεί την Τετάρτη (21.07), ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, όπου θα παραστεί στην τελετή παραλαβής του πρώτου μαχητικού «Rafale» που θα ενταχθεί στο δυναμικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το Newsbomb.gr εδώ και καιρό, με αναλυτικά ρεπορτάζ, είχε ενημερώσει για τις εξελίξεις με την προμήθεια των 18 μαχητικών αεροσκαφών «Rafale». Η Πολεμική Αεροπορία ενισχύεται με τα υπερσύγχρονα αεροσκάφη και το πρώτο από αυτά θα παραδοθεί την Τετάρτη (21.07) στην Αεροπορική Βάση στο Ιστρ της Νότιας Γαλλίας, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της «Dassault Aviation».

Στην τελετή παράδοσης θα δώσει το «παρών» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ παρόντες θα είναι τόσο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, όσο και ο Αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, μάλιστα, πριν από την τελετή θα έχει συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Dassault Aviation», κ. Έρικ Τραπιέ.

Ιδιαίτερα σημαντική, ωστόσο, θα είναι η συνάντηση που είναι προγραμματισμένη να γίνει αργότερα στο Παρίσι. Εκεί ο υπουργός Άμυνας θα συναντήσει τη Γαλλίδα ομόλογό του, Φλοράνς Παρλί. Μια συνάντηση που θα έρθει ένα 24ωρο μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο, όπου βρέθηκε και ο κ. Παναγιωτόπουλος την Τρίτη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ